Chirtoacă subliniază că suntem capturaţi de un regim oligarhic, cumetresc şi hoţesc. „Noi suntem în faza finală de consolidare a sistemului oligarhic, care distruge societatea şi blochează orice parcurs european, iar Uniunea Europeană este unica cale de dezvoltare a Republicii Moldova”, a menţionat acesta.

Totodată, Chirtoacă consideră că profitorii politici în frunte cu oligarhul Plahotniuc nu se vor opri şi vor încerca prin orice metode posibile şi imposibile să-şi consolideze forţele, însă unica forţă care-i poate opri este forţa poporului.

„Eu cred că mişcarea civică şi mişcarea protestatară este o reflectarea societăţii civile. Societatea care se renaşte prin oameni care simt riscul timpului şi ies în stradă pentru a încuraja schimbările spre bine. Marele pericol e că sistemul oligarhic se consolidează atunci când populaţia tace. Forţa lor motrică este lăcomia. Noi trebuie să stopăm lăcomia oligarhilor, care distrug tot de ce se ating, iar unica soluţie este societatea civilă, mişcarea protestatară, Platforma Demnitate şi Adevăr”, a conchis Chirtoacă.