„Volens nolens s-a ajuns şi la: furaţi, băieţi, miliarde, sărăciţi poporul, spălaţi miliardele mafiei, faceţi contrabandă, trafic. Într-un cuvânt: jefuiţi în pace, numai să nu vină ruşii! Dar ei nici măcar nu trebuie să vină, ei sunt în mintea moldovenilor ca o soluţie să scape de cei care le-au capturat statul. Încă câteva luni de guvernare „proeuropeană” şi moldovenii vor construi poduri de „flori” peste Nistru”, scrie Sturza pe pagina sa de Facebook.

Ex-premierul relatează o vizită de-a sa la Washington, unde în cadrul unui dineu diplomatic a intenţionat să atragă atenţia reprezentanţilor americani la atrocităţile la care erau supuşi tinerii din Moldova în perioada de guvernare al lui Voronin. „În aprilie 2009, profitând de un dineu diplomatic la Washington, am încercat să atrag atenţia la atrocităţile la care erau supuşi tinerii din Moldova de către regimul Voronin. Diplomatic mi s-a spus că politica are limitele sale, că „noi îl susţinem pe Voronin pentru că este (sic!) antirus”! Eu, rău fiind, totuşi le-am stricat pofta de mâncare, punându-le la desert pe masă fotografii cu tineri maltrataţi în comisariatele de poliţie. Şi Ianukovici a fost „susţinut” până în momentul când poporul l-a alungat…”, a menţionat Sturza.

Ion Sturza mai subliniază că urmează o perioadă destul de grea pentru cei care se opun „puterii absolute” de la Chişinău. „Grupul Petrenco sau feciorii lui Timofti sunt floare la ureche. Nu se vor limita la capete sparte şi filme porno. Nici pe „portavion” nu putem miza...”, afirmă Sturza.

Pe lângă acestea, fostul prim-ministru relatează o istorie din copilărie, atunci când bunicul acestuia a aşteptat la radio semnalul când vor veni „ai noştri”, Sturza totuşi afirmă că continuă să-i aştepte pe „ai noştri”. „Dar eu prefer să stau „copăcel”, nu gârbovit, în speranţa că vor veni „ai noştri”. Pentru mine „ai noştri” sunt moldovenii”, a declarat Sturza.

„P.S. A nu se interpreta ca o frustrare. Eu sunt persoană cu experienţă şi îmi dau seama ce înseamnă „politica reală”. Dar şi sper că am înţeles corect că:
- nu îl susţineţi pe X-ulescu;
- alegerile nu sunt considerate o problemă, ci o soluţie;
- veţi începe o investigaţie pe bune „de unde-s banii”, conchide fostul premier.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.