„Sper că vom fi zeci de mii în faţa Parlamentului, ca aceşti deputaţi care s-au vândut să nu poată intra şi să nu voteze acest guvern oligarhic, iar dacă intră, să nu mai iasă. Iar unica soluţie pe care o vedem acum sunt alegerile anticipate. Acum ceea ce fac ei este un furt, ei fentează poporul, este un jaf al poporului de instituţii democratice. Sunt nişte hoţi de noapte. Noi trebuie să fim adevăraţi luptători pentru demnitate. Ei ne-au strâns la perete, iar noi trebuie să ripostăm”, a declarat membrul CMAN, Valentin Dolganiuc.

Întrebat dacă a văzut programul de guvernare Valentin Dolganiuc a declarat că, de fapt, există un singur exemplar şi acela va fi înmânat lui Filip înainte de şedinţă, ca să fie făcut public în plenul Parlamentului. „Este un singur exemplar şi acela va fi înmânat lui Filip înainte de şedinţă. De ce atâta grabă? De ce se încalcă ordinea? Conform regulilor programul trebuie înmânat deputaţilor cu o zi înainte de şedinţă, dar nu să fie prezentat chiar la şedinţă”, a subliniat Dolganiuc.

Totodată, membrul CMAN, a afirmat că acest guvern va aparţine lui Plahotniuc. „Acest guvern va aparţine în totalitate lui Plahotniuc. Nu poate un partid care are doar 20 de mandate deţine puterea absolută în Moldova. Nu pot ei să deţină totul într-o ţară. Dacă Guvernul se înscăunează va fi teribil. Viitorul ministru de Interne conform garniturii de miniştri este Alexandru Jizdan… El este omul lui Plahotniuc, e un mafiot. Vă imaginaţi ce se va porni împotriva manifestanţilor. Amintiţi-vă ce controale erau, ce presiune se puneau pe instituţiile media. Ei vor urmări un singur scop, închiderea gurii celor care protestează”, a adăugat Dolganiuc.

De asemenea acesta a făcut apel către partenerii europeni ca să poată să-l aresteze pe Plahotniuc. „Ajutaţi-ne să facem acest lucru, dacă nu facem acest lucru RM va rămâne în ghearele caracatiţei Plahotniuc”, a conchis membru Consiliului Marii Adunări Naţionale.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.