„Da. Avem un stat captiv şi elementele principale acestui stat sunt captive. Nu le voi enumera, noi le cunoaştem deja. Păcatele cele mari ale celor de la guvernare rămân - 7 aprilie, caz neelucidat, Pădurea Domnească, miliardul furat, acelaşi Aeroport. Iată ghemul acesta de ilegalităţi care rămân pe conştiinţa celor care se află la guvernare. Deja, devenind de gura lumii. Acum, împărtăşesc îngrijorările care se formează în jurul Platformei şi forţei de alternative care vin să le compromită, iar aceste subiecte sunt lansate, chiar cu o lovitură de stat, or noi am venit aici cu arme. Arma noastră este adevărul, este dorinţa de a îndrepta starea de lucruri”, a declarat Ion Hadârcă în cadrul Forumului Civic, organizat de Platforma Demnitate şi Adevăr.

„Nu am crezut că se va ajunge în această stare de lucruri. Chiar ieri, în cadrul şedinţei Curţii de Apel, unde s-a consumat demersul nostru cu privire la readucerea aeroportului în proprietatea publică. Din păcate, noi considerăm că chiar dacă şedinţa şi decizia nu este în favoarea noastră a fost o părere alternativă. Noi am câştigat moral pentru că idea noastră era totuşi să demonstrăm viciile acestui sistem oligarhic cu care mai avem de luptat”, a adăugat fostul deputat.
 
În context, Hadârcă a comparat situaţia actuală cu apele Iordanului, în care unii au încercat să-şi spele păcatele, însă acest lucru nu le-a reuşit. „Pentru că suntem în contextul sărbătorilor creştine, situaţia îmi aminteşte de un Iordan basarabean, în care mulţi au intrat şi s-au înecat, alţii şi-au spălat păcatele, iar alţii încercă să-şi spele păcalele, murdărind apa Iordanului”, a comentat politicianul.

Hadârcă a mai declarat că demersul la Curtea Constituţională privind subiectul concesionării Aeroportului s-a epuizat, însă vor exista şi altele. „Vor exista mulţi complotişti. Ei deja au săvârşit lovitura de stat şi urmează să poarte responsabilitate. Chiar dacă s-a epuizat un subiect, noi vom iniţia acuzarea de înaltă trădare de stat pentru cei care au făcut aceste ilegalităţi”, a conchis fostul deputat.