„Nici nu-mi imaginam la începutul anilor 90 că se va ajunge la această situaţie. Începând cu anul 2000, au avut loc schimbări serioase, care au dus la apariţia oligarhiei şi la transformarea partidelor în SRL-uri conduse totalitar de un lider sau doi, finanţate de aceştia. Există un principiu: puterea nu se dă, puterea se ia. Am mai spus că numai cu presiunea maselor se pot schimba lucrurile. Nici declaraţia de independenţă nu ar fi fost semnată de toţi fără presiunea străzii”, a menţionat Valeriu Muravschi, în cadrul Forumului Civic care are loc astăzi la Chişinău.

Fostul prim-ministru a mai spus că trebuie să ne pregătim de alegeri anticipate şi că acestea vor avea loc, indiferent dacă va fi învestit un Guvern de către majoritatea încropită de PD.

„Cel mai important să ne pregătim de alegeri, care nu vor avea loc în timpul apropiat, cel mai probabil. Poate în toamnă. Indiferent de componenţa Guvernului, situaţia este complicată şi se va ajunge la alegeri anticipate. Trebuie să încercăm să consolidăm acele formaţiuni de alternativă care să meargă în noile alegeri. Mă refer şi la platforma DA, şi la partidul Maiei Sandu, al cărei susţinător sunt. Cred că aceste două formaţiuni n-au nimic contradictoriu. Rog insistent, noi nu avem dreptul să repetăm greşelile făcute până acum”, a punctat Muravschi.