Diez.md a publicat jumătate din lista candidaţilor care vor cere pe 4 ianuarie votul de încredere al legislativului. Deocamdată informaţia nu a fost confirmată oficial.

1. Prim-ministru – Ion Sturza
2. Viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene – Victor Chirilă, directorul executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă
3. Ministrul Afacerilor Interne – Alexandru Stoianoglo, deputat în 2009–2010 şi 2010–2014, în cadrul fracţiunii PD; în ianuarie 2015 a părăsit PD; a candidat independent la funcţia de başcan al Găgăuziei.
4. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor – Oleg Tofilat, Secretar de Stat la Ministerului Transporturilor 
5. Viceprim-ministru, ministru al Economiei – Marin Ciobanu, administratorul Zonei Economice Libere Bălţi
6. Ministrul Educaţiei – Loretta Handrabura, membru PLDM, ministru al Tineretului şi Sportului.
7. Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor – Alexandru Machedon, directorul Starnet
8. Ministrul Tineretului şi Sportului – Dumitru Alaiba, Şeful Secretariatului Consiliului Economic al Prim-ministrului
9. Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei – Dona Şcola, Director MIEPO (Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Republica Moldova)
10. Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare – Alexandru Slusari, preşedintele UniAgroProtect
11. Ministrul Justiţiei – Stanislav Pavlovschi, avocat şi fost judecător la CEDO

Informaţia despre candidatura lui Alexandru Machedon a fost deja confirmată oficială. Aflat la Geneva, Alexandru Machedon a anunţat, pe o reţea de socializare, că se întoarce la Chişinău pentru că are o misiune importantă şi strategică în noul guvern tehnocrat al lui Ion Sturza.

Contactat de Jurnal TV, purtătorul de cuvânt al candidatului desemnat pentru funcţia de premier a confirmat că Alexandru Machedon s-ar putea regăsi în lista de miniştri pe care Ion Sturza o va prezenta astăzi preşedintelui Parlamentului, dar a refuzat să spună în fruntea cărui minister ar putea să ajungă acesta. Alexandru Machedon este fondator şi proprietar al unei companiei de telecomunicaţii. Este absolvent al Academiei de Studii Economice şi al Universităţii Tehnice.

Un alt nume care s-ar putea regăsi în echipa lui Ion Sturza a ieşit la iveală. Este vorba despre preşedintele UniAgroProtect, Alexandru Slusari, membru al Consiliului Marii Adunări Naţionale din 6 septembrie 2015.

Faptul că ar putea face parte din cabinetul de miniştri propus de Ion Sturza l-a sugerat chiar Alexandru Slusari. „Dacă nu reuşesc azi să vin în Piaţă (PMAN), deoarece lucrez asupra unor capitole din programul de guvernare pentru ziua de luni (...)”, scrie preşedintele UniAgroProtect, într-o adresare pe Facebook.