„Astfel îi va pune amprenta unui GUVERN AL POPORULUI versus Guvern al Oligarhului care ni se pune cu ajutorul idioţilor utili din parlament”, a menţionat Saharneanu.

Fostul deputat susţine că un Cabinet de miniştri condus de Ion Sturza nu are nicio şansă să fie învestit de Parlament pe 4 ianuarie.

„Cel puţin doi idioţi utili, Candu şi Ghimpu, au anunţat procedura, chiar dacă ultimul a afirmat făţarnic că îl va vota. Este cazul când un eşec programat se va transforma într-o victorie care nu poate fi contestată. Pentru că eşecul ţine de voinţa unui grup minuscul, întruchipând statul oligarhic, iar Guvernul Sturza 2 este deja o emanaţie a voinţei statului drept, care se vrea şi liber”, a comentat Valeriu Saharneanu.

Precizăm că premierul desemnat Ion Sturza prezintă Parlamentului, sâmbătă, 2 ianuarie, lista Cabinetului de miniştri şi programul de guvernare sub formă de scrisoare. Totodată, publicului larg programul de guvernare şi lista Guvernului propus vor fi prezentate în cadrul unui eveniment organizat de societatea civilă, care va avea loc duminică, 3 ianuarie.

Tot atunci, va avea loc semnarea de către membrii propuşi ai Guvernului a unei declaraţii de integritate pe proprie răspundere, care a fost elaborată de către experţi din sectorul asociativ.

Membrii propuşi ai Guvernului vor trebui să declare pe propria răspundere că nu sunt şi nici nu au fost implicaţi în comiterea de infracţiuni, evaziune fiscală, acte conexe corupţiei sau fapte de comportament corupţional, că nu au fost condamnaţi şi nu există dosare trimise în judecată pe numele lor, nu sunt implicaţi în obţinerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate şi nici în cazuri de conflict de interese.

De asemenea, prin semnarea declaraţiei, candidatul propus la funcţia de ministru confirmă că nu a încălcat legislaţia electorală şi nu a obţinut voturi prin fraudă, nu este implicat în comportamente de încălcare a moralei publice în procesul de exercitare a unor funcţii publice, nu colaborează cu serviciile secrete. Evenimentul are loc la Palatul Republicii cu începere de la ora 12.00.

Luni, 4 ianuarie, premierul desemnat, Ion Sturza, prezintă programul de guvernare şi componenţa Cabinetului de Miniştri în plenul Parlamentului, care se întruneşte într-o şedinţă specială cu această ocazie.