Atunci motivul a fost difuzarea înregistrărilor unor convorbiri telefonice. După ce a fost arestat în direct, Renato a fost eliberat după o noapte, tot în direct, cu mare tam-tam pe la toate posturile de televiziune, inclusiv sau în special cele ale lui Plahotniuc. 

Acum istoria pare să se repetă. Să vedem dacă Usatîi va zăbovi la Moscova, la fel ca data trecută, vreo lună de zile şi va reveni după ce Plahotniuc ar urma deja să-şi înscăuneze propriul Guvern. La cum decurg lucrurile, scenariul are toate şansele să se repete. De aici, toată lumea va fi mulţumită. Plahotniuc va avea Guvern, iar Renato va motiva că nu a protestat pentru că se temea să vină în ţară, ca să nu fie arestat. 

După protestul de sâmbătă, în urma căruia primarul de Bălţi anunţa cu surle şi trâmbiţe că în ziua votării Guvernului el va înconjura Parlamentul, chiar aş fi vrut s-o văd şi pe asta. Să văd dacă va avea tupeul să înconjoare Legislativul aşa cum s-a întâmplat la arestarea lui Filat. 

Iată însă că acest lucru are şanse mici să se repete. Usatîi şi-a îndeplinit sâmbătă şi un scop, murdărindu-i un pic pe cei din Platforma DA prin faptul că au organizat simultan protestele şi la un moment dat a trecut prin PMAN. Imediat toate slugile şi trolii lui Plahotniuc au dat-o pe lovituri de stat şi nu ştiu ce înţelegeri între Platformă şi acest circar. 

Circar care, apropo, deşi deja sunt trei luni de când Filat e la puşcărie, aşa şi n-a mai scos nimic despre Plahotniuc, aşa cum tot ne promitea. Cu excepţia câtorva declaraţii spumoase, pe care oricum şi le permite deja oricine, Usatîi rămâne extrem de precaut atunci când vine vorba de Al Capone de Grozeşti. 

Înţelegerea dintre cei doi, care a funcţionat destul de bine în distrugerea lui Filat şi propulsarea lui Usatîi la primăria Bălţi pare în continuare valabilă, chiar dacă Renato spune că Plahotniuc ar fi duşmanul său. De cealaltă parte, Plahotniuc nici nu poate visa la o opoziţie mai bună decât circarul şi fostul său prieten Dodon, mai ales în toată această fobie mediatică declanşată în ultimele luni, cu „Mâna Moscovei”.

Ce nu înţelege Renato din treaba asta e că dosarele astea, acum intentate în joacă, se tot adună pe rafturi. Iar mai devreme sau mai târziu chiar va avea probleme.

Sursa: Blogul lui Valentyn