„Procesul de colectare a semnăturilor este în plină desfăşurare. Reprezentanţii Biroului organizează întâlniri cu cetăţenii în toate localităţile Republicii Moldova fără ca mass-media, însă, cu excepţia câtorva posturi de televiziune şi portaluri informative, să reflecte aceste evenimente. Dorinţa cetăţenilor de a participa la cel mai democratic exerciţiu posibil este ignorată ostentativ şi de către postul public de televiziune Moldova 1, care este obligat, fiind plătit din bani publici, să dea dovadă de echidistanţă şi să reflecte în mod nepărtinitor principalele evenimente care se desfăşoară în această perioadă în ţară”, se arată în demers.

În acest context, membrii Biroului cer timpi de antenă în cadrul principalelor buletine de ştiri de la postul public de televiziune Moldova 1.

„Cerem, în mod repetat, timpi de antenă în cadrul principalelor buletine de ştiri, talk-show-uri de dezbateri  şi în emisiunile de totalizare de la postul public de televiziune Moldova 1, plătit din banii contribuabililor”, se adaugă în document.

Vă prezentăm mai jos documentul: