În condiţiile în care preşedintele Nicolae Timofti a trădat interesele populaţiei şi a desemnat candidatul democrat, Pavel Filip la funcţia de premier, Năstase face apel către moldovenii de pretutindeni să-şi unească forţele şi să lupte împotriva mafioţilor aflaţi la guvernare.

„Dragi prieteni,
Mulţumesc celor care de mai aproape, de la Iaşi sau Bucureşti, sau de mai departe, de la Veneţia, Milano, Roma, Madrid, Barcelona, Kiev sau Moscova, Montreal, New York sau Portland, îmi scriu, postează informaţii despre ce se petrece la Chişinău pe reţelele de socializare, urmăresc şi comentează cu îngrijorare situaţia din Moldova.

Cei mai mulţi dintre voi sunteţi fraţii şi surorile noastre, a celor care protestăm de un an în toată ţara, soţii sau soţiile noastre ori copiii noştri plecaţi la muncă departe, în străinătate, alungaţi de disperare, sărăcie şi foamete din Moldova.

Vă mulţumesc că sunteţi alături de noi şi vă promit că nu vom înceta lupta noastră până ce nu vom strivi regimul oligarhic din Moldova.

Vom înceta protestul şi ne vom întoarce la casele noastre doar atunci când la Chişinău se va reinstaura statul de drept şi va funcţiona separaţia puterilor în stat. Până atunci rămânem în stradă să cerem alegeri anticipate.

Credem că doar pe cale democratică, prin alegeri anticipate, şi nu prin confecţionarea de majorităţi parlamentare prin şantaj şi coruperea deputaţilor, Moldova va putea să iasă din criza politică în care se află. Doar o nouă clasă politică reprezentantă în viitorul Parlament şi guvern vor putea reda independenţa şi demnitatea instituţiilor publice controlate astăzi de Plahotniuc, de la Procuratura Generală şi până la Curtea Constituţională.

Vă puteţi ajuta familiile de acasă în lupta împotriva regimului anti-democratic controlat de oligarhul Plahotniuc, organizând mitinguri de protest în faţa ambasadelor şi reprezentanţelor diplomatice ale Republicii Moldova din ţările în care vă aflaţi, scriind scrisori către mass media şi politicienii din ţările respective, pentru a le atrage atenţia asupra a ceea ce se întâmplă la Chişinău.

Ca Moldova să mai aibă vreun viitor, ca să vă mai puteţi vreodată întoarce şi locui acasă, alături de familiile voastre, de părinţii şi copiii voştri, trebuie să vă organizaţi şi să vă implicaţi alături de noi în lupta împotriva regimului corupt al oligarhului Plahotniuc. dictatură criminală trebuie oprită şi sancţionată. Împreună o putem face”.

Amintim că ieri zeci de mii de cetăţeni au protestat în Piaţa Marii Adunări Naţionale faţă de guvernarea coruptă după ce Nicolae Timofti l-a desemnat pe reprezentantul PD, Pavel Filip, pentru funcţia de prim-ministru. Oamenii au declarat că se simt trădaţi şi minţiţi de şeful statului, care a participat la jocul oligarhului.