„În primul rând, Consiliul Politic Naţional a luat act şi a condamnat metodele prin care se constituie actualele majorităţi parlamentare, atunci când procesul politic democratic normal şi rezultatele politice obţinute de către partide sunt înlocuite prin metode de formare a unor majorităţi bazate pe presiuni şi corupere politică. În al doilea rând, PLDM a solicitat celor 7 deputaţi să-şi retragă semnăturile din lista celor care formează aşa-zisa majoritate parlamentară. În al treilea rând, Consiliul Politic Naţional a decis că nu va participa la votarea guvernului Filip şi se declară partid de opoziţie”, a punctat Valeriu Streleţ.

Liderul interimar al PLDM a mai precizat că la 20 martie curent va avea loc al şaptelea Congres al partidului. „În această perioadă partidul va trece printr-un proces profund de evaluare a situaţiei interne, de lustraţie în partid şi de neacceptare în componenţa partidului a persoanelor care au probleme cu justiţia. Credem că odată cu Congresul VII partidul va începe o nouă etapă în istoria sa”, a spus Streleţ.

Întrebat ce se va întâmpla dacă deputaţii care au semnat pentru candidatura lui Pavel Filip nu-şi vor retrage semnăturile, Valeriu Streleţ a spus că „rămâne pe conştiinţa lor” şi că aceştia vor fi excluşi din partid.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.