„Acest om nu se va opri, el este programat genetic să ne vândă ruşilor şi propriilor lui interese. Spun acest lucru, fiindcă bunelul acestui om a venit în 1940 pe tancurile sovietice, devenind preşedintele Sovietului Sătesc al satului Costuleni, raionul Ungheni. Bunelul acestui individ a deportat zeci de familii care nu s-au mai întors în sat. În baza depoziţiilor bunelului lui Plahotniuc, aceşti oameni s-au pierdut prin Siberia şi Kazahstan şi eu umblu acum şi le caut urmele. Prin urmare, acest om are o pornire pe care o continuă. El vrea să ne facă pe noi toţi să plecăm de bună voie, dar siliţi, în alte părţi şi să lăsăm ţara la discreţia lui. Cred că avem capacitatea, ca şi societate, de a ne opune, pentru că întotdeauna marii dictatori s-au impus prin faptul că nu a existat atitudine”, a declarat fostul ministru, în cadrul protestului de astăzi din PMAN.

„Am venit să vă spun că nu există resurse în interiorul acestui „bordel politic”, care se cheamă Republica Moldova, pentru soluţii. Acest bordel a devenit deja unul instituţionalizat, în care totul se vinde şi totul se cumpără. Noi nu mai avem clasă politică. Clasa politică ar  trebui să se nască acum aici din oameni care ştiu ce vor. Am spus public, acest om şi indivizii din jurul lui se tem de un singur lucru, de voi! Am un mesaj special pentru tineri: Nu staţi acasă cu nasurile în facebook şi computere şi daţi like-uri, ci veniţi în piaţă! Să nu aveţi aşteptări că alţii vor face lucrul pentru voi! Studenţii şi tinerii sunt cei care urmează să aibă beneficii de la această transformare la faţă a Republicii Moldova”, a adăugat Octavian Ţâcu.

În cazul în care societatea nu se va opune acum învestirii unui Guvern în fruntea căruia va fi instalată creatura lui Plahotniuc, va urma un adevărat dezastru, a adăugat Ţâcu.

„Cred foarte mult că noi vom reuşi să împiedicăm numirea acestei creaturi a lui Plahotniuc în funcţia de prim-ministru, pentru că ceea ce va urma după asta va fi un dezastru! Plahotniuc va ajunge preşedinte pentru că nu se va opri! Acum imaginaţi-vă cum este posibil, într-o ţară democratică, ca un partid cu o minoritate în Parlament şi cu un procentaj absolut nesemnificativ să domine total funcţiile politice într-un stat – prim-ministru, preşedinte de Parlament şi preşedintele ţării! E o chestiune care ar transforma RM într-o dictatură cu adevărat de un nou tip şi am putea ajunge în manualele de istorie şi de ştiinţe politice prin faptul că n-am făcut nimic pentru a opri acest lucru! Vă îndemn la curaj, să nu aveţi frică, fiindcă el se teme mai tare de noi, decât noi de ei! Pentru o Moldovă liberă şi independentă!”, a conchis fostul ministru.