„Noi, societatea civilă, rămânem ostaticii lui Plahotniuc şi ai lui Filat, deşi canalia se află la puşcărie. Şi vă spun de ce. Acest individ a dat indicaţii la cel puţin 10 deputaţi PLDM, pe care i-a somat să voteze cu Plahotniuc. Deci fiind în închisoare, având acces la dispozitive electronice, Filat a telefonat mai mulţi deputaţi. Este documentat acest lucru şi va veni timpul când va răspunde şi pentru milioanele furate împreună cu Plahotniuc, dar şi pentru această trădare”, a declarat preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”, la Jurnal TV.

Şi membrul CMAN Valentin Dolganiuc a menţionat că „deputaţii PLDM încearcă să-l scoată pe Filat de la închisoare”. „Şedinţa amânată în cazul Filat nu este întâmplătoare. Dosarul se va tergiversa, purta prin instanţe, unele vor anula verdictele precedente, altele vor scădea pedeapsa, sau o vor schimba, sau mări. Cazul se va tergiversa până societatea va uita de el. Acei deputaţi PLDM care au pus semnătura pentru susţinerea lui Filip au trădat poporul şi totul pentru vor să-l scoată pe Filat din închisoare”, a punctat Dolganiuc.

De menţionat că, acum două zile, deputatul PLDM Grigore Cobzac a fost întrebat în timpul unei emisiuni de la TV7, dacă este adevărat că Vladimir Filat l-a telefonat şi i-a cerut să-şi pună semnătura pentru Plahotniuc. Răspunsul lui Cobzac a sunat în felul următor: „Eu am un principiu: să nu mint. Aş prefera să nu răspund la această întrebare”.