Alexandru Tănase, şeful Curţii Constituţionale, l-a legat burduf pe preşedintele Timofti, obligându-l să-l desemneze pe Spărgătorul de nuci în calitate de premier. Iţindu-se din buzunarul de la spate, Mihai Ghimpu a fost persoana care l-a presat, ieri, în modul cel mai brutal pe preşedintele republicii ca să-l desemneze pe Spărgătorul de nuci în funcţia de prim-ministru. Plătiţi din gros şi gâdilaţi la burtă, buhăieşii de la Publica, Prime şi alte zoiniţe radio şi TV, urmau întocmai indicaţiile Spărgătorului de nuci, turnând hârdaie de zoi în capul lui Timofti şi al protestatarilor care au venit în PMAN. Aşa este, totul părea să se deruleze exact conform planului stabilit din timp.

Deodată însă s-a întâmplat ceva inexplicabil. Din Bucureşti şi Bruxelles au început să răsune voci extrem de critice la adresa spărgătorului de nuci. Ambasadorii străini l-au sprijinit pe preşedintele Timofti şi el a refuzat să-l desemneze pe Plahotniuc în calitate de prim-ministru. Asta a fost prima palmă usturătoare primită de capul mafiei din Moldova. Oamenii au ieşit în număr şi mai mare în PMAN. În faţa mulţimii iau cuvântul personalităţi importante ale vieţii cultural-artistice.

La un moment dat, vine o ştire bombă despre decizia celor opt deputaţi PLDM de a-şi retrage semnăturile de pe lista ruşinii, destrămându-se astfel majoritatea criminală năşită de Tănase cu Curtea lui. Entuziasmul din Piaţă pare să atingă cote maxime. Scenariul perfect prinse a scârţii şi a se prăbuşi. Spărgătorul de nuci s-a transformat în doar câteva minute în Spărgătorul de Muci. Deasupra mulţimii zbură un avion şi cineva glumi că Spărgătorul de Muci fuge aidoma lui Ceauşescu care în 1989 părăsea Bucureştiul la bordul unui elicopter. Dincolo de glumă, Spărgătorul de Muci s-a speriat şi a evadat cu adevărat din R. Moldova. 

Această veste i-a făcut să răsufle uşuraţi pe mulţi dintre cei care erau şantajaţi şi ameninţaţi de Spărgătorul de Muci. Întreaga Moldovă a răsuflat uşurată. Acum e timpul ca deputaţii liberali să se elibereze de sub jugul lui Ghimpu şi a nepotului Dorin, slugile umile ale Spărgătorului de Muci şi să se alăture protestatarilor din Piaţă. Procurorii şi judecătorii nu mai au de ce se teme şi pot iniţia dosarul penal pe numele lui Plahotniuc. Ne aşteaptă un adevărat proces al secolului. Colegii mei din trustul de presă al Spărgătorului de Muci, cei care au mai păstrat în ei ceva demnitate umană şi profesională, ar trebui să evadeze din Fabrica de minciuni. Îndemnul acesta nu-i vizează pe buhăieşi, numele lor va rămâne pe veci scris în Cartea Ruşinii a jurnalismului moldav. Îndemnul meu, însă, îl vizează pe Cristian Tabără. Încă îl vizează. Cristi, pleacă din tabăra monştrilor mediatici. Ce cauţi tu acolo? Te-ai vândut pentru bani, înţeleg. În fond, un profesionist ca tine poate avea rătăciri şi de felul acesta. Nu-ţi vinde, însă sufletul. Leapădă-te de satana cât nu e târziu şi alătură-te oamenilor oneşti şi demni ai acestui pământ.

Şase ani a durat lupta noastră cu banditul cel mai mare, cu criminalul nr.1 al R. Moldova. Şase ani ne-a luat ca vocea noastră să se facă auzită şi ca oamenii să se convingă că tot ce le-am spus a fost adevărul curat. Şase ani, comprimaţi în zile şi nopţi, în minute şi secunde, au fost necesari ca să doborâm balaurul, transformându-l peste zi într-un ordinar Spărgător de Muci. 

Val BUTNARU