„Tocmai am înregistrat la Preşedinţie declaraţia majorităţii parlamentare, formată din 55 de deputaţi, care l-au înaintat pe domnul Pavel Filip candidat la funcţia de prim-ministru”, a declarat deputatul PD, Sergiu Sîrbu.

„Îmi exprim speranţa că domnul Preşedinte Timofti va da dovadă de înţelepciune şi va respecta Constituţia”, a mai spus Sîrbu.

Puţin mai devreme, finul oligarhului Vladimir Plahotniuc, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a confirmat că ministrul în exerciţiu al Tehnologiei Informaţiei, Pavel Filip, era al doilea candidat pentru funcţia de premier care urma să fie înaintat aseară de către PD. Însă în drum spre Condriţa, Marian Lupu a aflat că a fost luată o altă decizie.

Partidul Democrat a reuşit deja să depună o solicitare la Preşedinţie prin care a cerut revocarea decretului preşedintelui Nicolae Timofti. Informaţia a fost confirmată chiar de prim-ministrul desemnat, Ion Păduraru.

„Astăzi a fost prezentată o solicitare din numele liderul PD, Marian Lupu, către preşedinte prin care se comunică faptul că nu este de acord cu desemnarea şi se cere revocarea Decretului, cu promisiunea că, în timpul apropiat, va fi prezentată o listă de susţinere a unui alt candidat”, a declarat Ion Păduraru. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.