„Pentru ca toate procedurile să fie duse la final pe data de 29 ianuarie şi ca premierul desemnat să reuşească să îndeplinească toate condiţiile, în această situaţie, eu am desemnat un alt candidat, am primit semnăturile celor 55 de deputaţi care îl susţin pe domnul Filip şi l-am desemnat în calitate de candidat pentru funcţia de premier şi se autorizează să întocmească programul de activitate şi Guvernul, pe care urmează să le prezinte Parlamentului pentru examinare. Acest decret intră în vigoare la data semnării, adică astăzi”, a declarat Nicolae Timofti.

„S-a prelungit prea mult formarea unui nou Guvern, după părerea mea şi societatea este în aşteptare. Eu sper că dumnealui va reuşi să menţină un echilibru în societate şi să-şi îndeplinească obligaţiunile legate de reformare a multor sisteme din societate”, a adăugat Timofti.

Premierul desemnat Pavel Filip a declarat că în zilele următoare va începe să lucreze asupra programului de guvernare.

„Sunt conştient de perioada în care se află Republica Moldova, fie pe dimensiune politică sau pe dimensiune socială. În zilele următoare, urmează să începem lucrul asupra programului de guvernare şi de asemenea pentru formarea cabinetului de miniştri. Vor fi purtate consultări cu fracţiunile parlamentare”, a menţionat premierul desemnat, Pavel Filip.

Precizăm că aseară, Nicolae Timofti l-a desemnat pe Ion Păduraru pentru funcţia de premier, însă acesta şi-a depus mandatul. Ion Păduraru şi-a retras candidatura, motivând că majoritatea parlamentară formată de PD a înaintat un alt candidat pentru funcţia de premier.