Acum trei ani, pe când deţinea funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului, Plahotniuc pregătea o vizită în România, iar la capătul celălalt, de organizarea acesteia se ocupa Viorel Hrebenciuc, vicepreşedintele de atunci al Camerei Deputaţilor.

RISE Moldova a obţinut o corespondenţă electronică a celor doi din care reiese că evenimentul ar fi avut un caracter privat.

from:Vlad Plahotniuc <[email protected]>
to:”[email protected]” <[email protected]>
cc: Executive Assistant <[email protected]>
date: Tue, Jan 29, 2013 at 12:55 AM
subject: Deplasare in Romania
 
Stimate Dl. Hrebenciuc.
Merci pentru receptivitate.
Pentru organizarea mai eficientă a procesului (cum am şi convenit în discuţia telefonică), am şi solicitat şefei de cabinet (Cezara Salinski) să se implice în procesul de coordonare şi organizare a deplasării în România.
Rog datele persoanei (număr telefon, adresa electronică), care o va ajuta în acest proces.
Pe curând.
Cu deosebit respect,
Vlad Plahotniuc.

P.S. Anexat-datele de contact a Cezarei Salinski.
Merci!


 
Între timp, Hrebenciuc a demisionat de la conducerea Camerei Deputaţilor şi se află sub control judiciar, fiind acuzat de trafic de influenţă. În unul din cele două dosare, Hrebenciuc este acuzat că a intervenit pe lângă şeful Romsilva într-o afacere ce ţine de retrocedarea a 42 mii hectare de pădure, prejudiciul adus statului român fiind estimat la 300 milioane de euro.

Contactat de RISE, Hrebenciuc confirmă corespondenţa cu Plahotniuc, precizând că acesta intenţiona să viziteze România în calitate de prim-vicepreşedinte al legislativului.

Continuarea citiţi pe rise.md