„Pe masa preşedintelui Nicolae Timofti se află încă din data de 11 ianuarie a.c. un document oficial, prin care este confirmată constituirea unei majorităţi parlamentare absolute, o majoritate care se angajează să susţină candidatul înaintat de PD pentru funcţia de prim-ministru. Acest document este valabil, nu se poate prescrie la dorinţa grupărilor de interesele politice şi economice care au interes să destabilizeze situaţia din ţară, nici la insistenţa partidelor care promovează alegerile anticipate, nici măcar la dorinţa şefului statului”, se spune într-o declaraţie de presă a PD.

Faptul că şase deputaţi şi-au retras astăzi semnăturile, la fel, nu este luat în considerare de PD.

„Declaraţia de constituire a unei majorităţi parlamentare, semnată de 56 de deputaţi, este un document oficial. „Declaraţiile făcute în spaţiul public de către unii deputaţi”, aşa cum se menţionează în comunicatul Preşedinţiei, rămân doar declaraţii făcute în spaţiul public. Deciziile instituţionale pot fi luate doar în baza prevederilor Constituţiei şi jurisprudenţei Curţii Constituţionale, dar nu pe afirmaţii neconfirmate, apărute în spaţiul public”, afirmă PD.

Precizăm că după ce şase deputaţi şi-au retras semnăturile în susţinerea lui Plahotniuc, PLDM a convocat o şedinţă în care s-a decis ca PD să fie invitat la discuţii pentru identificarea unui alt candidat la funcţia de prim-ministru, care să întrunească toate condiţiile de integritate, cerute de şeful statului.