Atunci când scriam acest material, nu era clar cu ce se va termina ziua decisivă de joi.

Mulţimea din piaţă intona imnul ţării. Păduchii din gunoiştea mediatică a oligarhului turnau zoi în capul preşedintelui Timofti şi ne speriau – aţi ghicit (!) că iaca-iaca vin tancurile ruseşti dacă nu ajunge Plahotniuc prim-ministru. Adică, nimic nou nu s-a inventat în laboratoarele obscure. E şi de înţeles – e criză de timp şi se folosesc instrumentele deja aprobate. Mai apare subiectul demisiei. Şi acesta nu-i nou. Zişii lideri pedişti l-au lansat din timp, avertizând preşedintele că dacă nu acceptă regula jocului impusă, va fi dat afară. Marea problemă a acestei găşti este că ea a intrat în delir, nu înţelege deja ce înseamnă reguli de joc şi nu are de gând să le respecte.

Duşi cu pluta. Au avut jocul făcut. Au avut totul. Puteau obţine şi postul de premier. Dar au sfidat orice reguli. De bun-simţ nici nu e cazul să vorbesc. S-au comportat ca o brigadă. Impunere forţată şi supunere totală. Aşa nu se joacă, băieţi. O fi bossul vostru cel mai tare din parcare. Dar politica nu e joc de mahala. Nu e – să şim paţani cu paţanii. Nu e - borsetka sau dosarul. Nu e – hai să încercăm, că e manager excepţional şi va face ordine. Nu vrem experimente făcute pe oameni. Dar nici nu credem în aceste aberaţii. Aveţi vreun exemplu de proiecte de succes realizate? În afară de atacuri raider, preluări dubioase etc. Nu aveţi. De ce v-am crede? Sunt sigur că nici majoritatea cumpărată pe bani grei nu crede. Au luat banul şi sper că nu vor mai ajunge niciodată să ne reprezinte. Chiar nimic demnitate n-a mai rămas la aceste personaje de farsă, că nici deputaţi nu pot să-i numesc? Chiar în acest hal să degradeze politica? Iată că unii au început să-şi retragă semnăturile. Sper că până diseară se vor trezi mai mulţi. Şi nu va mai avea gaşca voturi pentru demisia pregătită a lui Timofti. Gaşca de ticăloşi, laşi şi trădători.

Nu e bossul vostru nici singurul şi unicul jucător. Am mai zis-o. Politica de la Chişinău nu se face doar de paţanii de pe malul Bâcului. Spre fericire, mai avem şi parteneri şi aceştia nu vor permite instaurarea bespredelului. A spus-o clar ex-premierul Sturza. Azi mai mulţi ambasadori au diferite întâlniri. Deja toţi au înţeles că situaţia iese de sub control şi gaşca trebuie oprită. Cei care încă n-au înţeles acest lucru şi cred că gaşca îi va proteja în viitor, greşesc amarnic.

Numărătoarea inversă deja a început. Plahotniuc nu va fi prim-ministru. Preşedintele nu va fi demis. Semnalele au fost transmise găştii. Fie acceptă regulile de joc, fie merg la alegeri. Cu toate consecinţele de rigoare şi rezultatul găştii deja cunoscut. Avioanele sun pregătite şi stau pe pista de decolare. Unul ar putea să vină spre noi. Unul ar putea să plece de la noi…

Vom urmări deznodământul de azi. Cert e că Plahotniuc a pierdut partida. Şi va pierde în continuare. E doar o chestie de timp. Acum voi merge în PMAN. Să mergem cu toţii să oprim gaşca. NUPLAHA!

Victor Ciobanu