„Vladimir Plahotniuc a trecut linia roşie. Un om care a furat cetăţenii până acum, peste noapte ne promite să aibă grijă de cetăţeni”, a spus Maia Sandu.

În context, fostul ministru al Educaţiei a afirmat că oligarhul Plahotniuc îşi doreşte această funcţie din frica de a nu fi sancţionat de o anumită instituţie publică din Republica Moldova.

„Este o obsesie şi o disperare. Omul înţelege că nu prea are unde pleca pentru că dacă pleacă, va fi sancţionat pentru ilegalităţile pe care le-a comis sau ajunge să controleze întreg sistemul, nu doar din umbră, ci dintr-o funcţie publică, astfel încât să nu fie riscul că va exista vreo instituţie publică care să-l pună la punct. Este o obsesie determinată de această frică”, a spus Maia Sandu.

„Se pare că nu, pentru că nu prea are unde să plece, poate doar în Siberia, pentru că în rest ar fi periculos pentru el”, a mai adăugat Sandu.

Referindu-se la reînaintarea lui Plahotniuc pentru funcţia de premier, Maia Sandu a afirmat că stabilitatea pe care o poate oferi Plahotniuc şi PD este o stabilitate de sărăcie, mizerie şi corupţie.

„Omul îşi doreşte forte mult această funcţie. Mă întreb: dacă îşi doreşte aşa de mult această funcţie, atunci cât de mult îşi va dori să o păstreze, pentru câţi ani îl vom avea în fruntea ţării? Şi asta este mare pericol pentru că nu vorbim doar despre deturnarea cursului european, cursul european a fost deja deturnat, noi vorbim despre deturnarea democraţiei în Republica Moldova. Se încearcă să se instaureze un regim, aşa-numita stabilitate despre care vorbeşte PD. O stabilitate fără libertate, fără democraţie, fără stabilitate. Mai degrabă, o stabilitate de sărăcie, de corupţie, mizerie - asta este stabilitatea pe care se încearcă să ne-o impună.”

Amintim că oligarhul Vladimir Plahotniuc a fost reînaintat de 56 de deputaţi pentru funcţia de premier.