Muravschi face trimitere la prevederile Legii nr.797 din 02.04.1996, privind adoptarea Regulamentului Parlamentului:

Articolul 4. Constituirea fracţiunilor parlamentare
(6) Deputatul poate fi membru doar al unei fracţiuni.
(7) Deputatul poate părăsi fracţiunea. Fracţiunea poate exclude din rîndurile sale unii membri.
(8) Deputatul care a părăsit fracţiunea sau a fost exclus din fracţiune poate, după o perioadă de 6 luni de la părăsirea fracţiunii sau de la excluderea sa din fracţiune, să se alăture la orice altă fracţiune.
(12) MAJORITATE PARLAMENTARĂ este considerată FRACŢIUNEA sau coaliţia fracţiunilor, anunţată prin declaraţie, care cuprinde mai mult de jumătate din deputaţii aleşi.

„În aceste circumstanţe, preşedintele are dreptul deplin să nu accepte candidaturile care i se propun şi să înainteze propria candidatură, fără să încalce hotărârea Curţii Constituţionale. Într-adevăr, astăzi 56 de deputaţi pretind la statutul de majoritate parlamentară. Dar această aşa-numită majoritate include doar DOUĂ fracţiuni - PD şi PL. Deputaţii care au părăsit PCRM şi o parte din deputaţii PLDM sunt deputaţi INDEPENDENŢI, conform legii, şi nu pot consideraţi parte a majorităţii formalizate. Astfel, coaliţia formalizată a fracţiunilor este compusă doar din 33 de deputaţi ai PD şi PL, ceea ce înseamnă mai puţin decât este necesar pentru a fi considerată majoritate parlamentară”, a explicat Alexandru Muravschi.