Tudor Deliu a dat asigurări în faţa protestatarilor că liberal-democraţii nu vor susţine niciodată candidatura oligarhului Vladimir Plahotniuc la funcţia de prim-ministru. Mai mult, Deliu a spus că, în timpul apropiat, cei şapte deputaţi PLDM care se aliaseră într-o majoritate cu PD îşi vor retrage semnăturile de pe documentul de constituire a majorităţii.

„Eu, colegii mei din PLDM, nu vom face acest lucru pentru că mâna noastră ridicată nu este a noastră, e mâna pe care voi ne-aţi încredinţat-o. În mâinile noastre ridicate este o părticică din mâinile dvs! Un proverb zice că nu aduce ziua cât aduce ceasul. Vreau să vă spun că în timpul apropiat vom fi cu toţi martori la faptul că toţi colegiii care au semnat pentru înaintarea lui Plahotniuc îşi vor retrage semnăturile de pe acel document ruşinos. Asta va dezlega mâinile preşedintelui Nicolae Timofti”, mai spune Tudor Deliu.

Totodată, deputatul s-a referit la acuzaţiile anterioare privind afilierea PLDM cu Platforma DA. Or, acesta este un compliment, nu o acuzaţie, susţine Deliu. „Foarte des reprezentanţii din Parlament ai oligarhiei ne acuzau că suntem alături de Platforma Demnitate şi Adevăr. Eu mă mândresc cu asta şi o văd ca pe un compliment, nu o acuzaţie, pentru că Platforma DA reprezintă poporul Republicii Moldova”, a mai spus deputatul.

„Alături mine este şi Maria Ciobanu. Mă bucur că noi vom putea curma împreună fărădelegile care se încearcă aici, în Moldova. Le putem face doar împreună. Suntem exponenţii dvs. Nu trebuie să ne ascundem după liste odioase şi după alte lucruri care aduc neadevăr în această ţară. Aş prefera să mor în picioare decât să trăiesc în genunchi”, a conchis Tudor Deliu.

La rândul său, deputatul Maria Ciobanu l-a avertizat pe oligarhul Vladimir Plahotniuc că ar putea soarta lui Alexandru Lăpuşneanu, care a fost otrăvit chiar de boierii lui.

„Plahotniuc este monstrul Republicii Moldova. Regret că s-a născut în Nisporeni, raionul care a fost în primul rând în mişcarea naţională. Prin acoliţii săi, a instaurat la Nisporeni un regim poliţienesc”, a declarat Maria Ciobanu.

„Că n-o să se vândă dracului, cu astfel de crimă nu poţi trăi. Asta i-am spus unui coleg de-al meu. Poporului îi aparţine decizia. Plahotniuc, nu uita: judecata va fi grea. Vei avea soarta lui Alexandru Lăpuşneanu”, a adăugat legislatorul PLDM.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.