„Sper că cei care au decis în numele întregului PD să ridice mizele şi să rişte un război politic, să-şi revadă poziţiile şi să propună un alt candidat. Dragă Vlad, asta nu e trădare. O spun cu respect şi reiterând tot ce ţi-am spus anterior”, afirmă Andrei Popov, cu referire la Plahotniuc.

Totodată, ambasadorul îşi îndeamnă colegii de partid să convoace o şedinţă lărgită, să deconecteze telefoanele şi să-şi expună toţi opiniile.

„Cel mai bun sfat pe care l-aş putea da acum colegilor şi prietenilor din conducerea PD - convocaţi neîntârziat o şedinţă lărgită a Consiliului Naţional Politic, închideţi uşile şi deconectaţi telefoanele, nu invitaţi presa şi staţi acolo cât trebuie - 3-4-8 ore... Sunt convins că nici asta nu va fi de ajuns pentru a auzi toate opiniile colegilor sau pentru a aduce argumente şi explicaţii pentru declaraţiile, deciziile şi acţiunile luate în numele întregului partid din 28 octombrie încoace...

De ce până la urmă a fost nevoie de demis guvernul Streleţ - în care PD a avut o poziţie de partener oarecum privilegiat şi cu care putea să împartă răspunderea politică, dar şi împreună, solidar, să promoveze reformele social dureroase, împărţind şi costurile politice la doi? Care a fost Planul B? De ce el nu a mers? Cine va purta răspundere pentru această eroare de calcul, cu asemenea consecinţe pentru ţară şi reputaţia partidului? Intrăm în a 12-a săptămână fără guvern, în timp ce s-a promis că vom avea un guvern pro-european până pe 13 noiembrie. Şi asta în plină iarnă, cu probleme crescânde în acoperirea găurilor în buget, finanţarea externă cvasi-suspendată, societate polarizată, obosită şi demoralizată, imaginea ţării ştirbită ca niciodată, încrederea oamenilor în politicieni, instituţii, dar, cel mai grav, în propria lor ţară - la pământ... De pe aşa poziţii să mergem „până la capăt", până la victoria cu orice preţ? Politica are regulile sale. Greşelile costă şi se plătesc. Nothing personal!”, scrie Andrei Popov.