Platforma Demnitate şi Adevăr şi Consiliul Marii Adunări Naţionale anunţă pentru joi, de la primele ore ale zilei, un nou miting de amploare în centrul capitalei.

„În sfârşit, preşedintele Nicolae Timofti a ascultat de popor. Este un pas întârziat, dar salutar. Noi însă trebuie în continuare să susţinem demersul preşedintelui, de a nu îngădui capturarea completă a statului şi să protestăm în număr cât mai mare”, a declarat pentru Andrei Năstase, membru al Platformei Demnitate şi Adevăr, citat de Independent.md 

„Acum preşedintele trebuie să desemneze la funcţia de premier un candidat integru, care să cureţe calea spre un scrutin parlamentar anticipat care să se desfăşoare în condiţii cât mai democratice şi echitabile. În cadrul acestui scrutin, poporul Republicii Moldova trebuie să aibă şansa de a-şi alege un Parlament pe măsura demnităţii sale”, a mai menţionat Năstase.

„Mâine venim cu toţii în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Occidentul nu-l agreează pe Plahotniuc, dar partenerii noştri europeni trebuie să ştie că au pe cine să mizeze aici, în Republica Moldova. Am demonstrat pe tot parcursul anului, la 6 septembrie, că suntem un popor care s-a deşteptat. Mâine trebuie să fim mai mulţi ca la 6 septembrie. Doar dând dovadă de hotărâre şi unitate ne putem salva ţara”, a menţionat şi Alex Cozer, un alt membru al Platformei Demnitate şi Adevăr.

Preşedintele Nicolae Timofti a respins candidatura lui Vladimir Plahotniuc pentru funcţia de premier, pe cea a oligarhului Vladimir Plahotniuc. „Şeful statului consideră că există suspiciuni rezonabile că Vladimir Plahotniuc nu întruneşte criteriile de integritate necesare desemnării sale în funcţia de prim-ministru”, se anunţă într-un comunicat de ultimă oră de la Preşedinţie.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.