Apelul a fost făcut în cadrul unui miting desfăşurat ieri la Preşedinţie, unde cetăţenii i-au cerut preşedintelui să propună un premier al poporului, nu al oligarhiei. 

„Facem un apel către toţi cetăţenii Republicii Moldova care-şi doresc o ţară liberă, care nu-şi doresc ca această ţară să încapă definitiv pe labele unui criminal, pe labele unui proxenet despre care s-a vorbit aici şi numele lui este Plahotniuc. Indiferent că va fi el sau va fi o sculă de a sa premier, această ţară merge către prăpastie. Să nu le permitem acest lucru, deoarece pe urmă o dictatură poate fi răsturnată doar prin sânge. Să nu ajungem acolo, toate dictaturile cad”, a spus liderul Platformei, Andrei Năstase.

„Odată instaurată, o dictatură este greu de răsturnat paşnic. Să spunem stop dictaturii criminale. Pe 13 ianuarie 2016, ora 10:00, venim cu toţii în Piaţa Marii Adunări Naţionale!”, a adăugat acesta. 

Şi artiştii au făcut îndemn către populaţie. Prin intermediul unui mesaj postat pe internet, interpretul Cătălin Josan îndeamnă toţi oamenii să vină la protestul de amploare programat pentru ora 10:00 în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Cântăreţul mai spune că împreună cu alţi oameni de cultură, va participa la miting, alături de popor. Şi interpretul Pasha Parfeni a postat pe o reţea de socializare un mesaj în care scrie că astăzi este unul din momentele decisive pentru acest neam. Artistul a distribuit pe internet apelul pe care l-a făcut Platforma Demnitate şi Adevăr prin care îndeamnă toţi cetăţenii să se solidarizeze şi să vină la miting. 

Şi alţi internauţi au postat mesaje de solidaritate cu protestul care se va desfăşura în centrul capitalei. 

Amintim că ieri, reprezentanţii mişcării protestatare au organizat o conferinţă de presă în faţa Preşedinţiei. Platforma „Demnitate şi Adevăr” a organizat până acum mai multe proteste de amploare: pe 5 aprilie, 3 mai, 7 iunie, 6 septembrie şi 4 octombrie 2015. Începând cu 6 septembrie, manifestaţia antiguvernare a continuat non-stop în Piaţa Marii Adunări Naţionale, acolo unde este instalat un orăşel de corturi, denumit Oraşul Demnităţii. Pe 29 noiembrie, Consiliul Marii Adunări Naţionale şi Platforma Demnitate şi Adevăr au organizat un alt protest de amploare. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.