„Majoritatea parlamentară din Republica Moldova are termen până joi, la ora 12.00, să vină cu altă propunere de prim-ministru. Sper să facă acest lucru şi să vină cu o propunere decentă – o persoană integră, cinstită. Aceasta este singura soluţie democratică”, susţine Macovei.

„Scenariul în care nu se va face o nouă propunere de prim-ministru, ci se va cere demisia preşedintelui Nicolae Timofte, este unul care va arunca Republica Moldova în haos şi în instabilitate politică. O ţară fără Guvern şi cu un preşedinte căruia i se cere demisia înseamnă, pe lângă instabilitate politică, plecarea investitorilor, sărăcirea populaţiei şi ducerea Republicii Moldova la limita zonei democratice. Cei care cer demisia preşedintelui vor răul Republicii Moldova şi al cetăţenilor, uitând de Bruxelles şi de faptul că au pornit pe drumul libertăţii şi pe cel european. Un alt scenariu care se discută este cel al alegerilor anticipate. Nu sunt binevenite alegerile anticipate acum, nu sunt în interesul independenţei Republicii Moldova, nici al drumului european, şi nici al libertăţii cetăţenilor", scrie europarlamentarul.

"Este mai bine ca Republica Moldova să aibă un Guvern pe baza votului de la ultimele alegeri, adică un Guvern pro-european şi prin fapte, nu doar prin declaraţii. Pentru că alegeri anticipate înseamnă instabilitate politică şi economică, pentru că s-au creat şi partide dubioase, cu politicieni manevraţi de ruşi sau de oligarhi. În acest context, există riscul ca ruşii să profite de alegerile anticipate, să destabilizeze Republica Moldova şi chiar să o preia sub controlul lor. Dacă au responsabilitate şi respect pentru Republica Moldova şi pentru democraţie, politicienii din majoritatea parlamentară trebuie să propună până joi, la ora 12:00, un premier decent, fără probleme de integritate. Le vom mulţumi. Îl felicit încă o dată pe preşedintele Timofti, pentru că a respins candidatura la funcţia de prim-ministru a lui Vladimir Plahotniuc, motivând prin lipsa de integritate”, a menţionat Monica Macovei.