Noi nu vrem să mergem separat, astfel, noi am forţat puţin fracţiunea. Nu ştim care este candidatul la funcţia de premier pe care-l va propune PD, dar decizia de a-l vota sau nu va fi luată în cadrul fracţiunii. Ne vom întâlni să discutăm detalii, pentru că sunt multe întrebări necunoscute în fracţiune, am convenit cu reprezentanţii PD ca astăzi, la 13:30, vom da toate aceste întrebări pentru ca fracţiunea să ia o decizie de participare”, a declarat deputatul PLDM Ion Bălan.

Totodată, aceştia au subliniat că sunt de acord să participe la negocieri şi să facă parte din majoritatea parlamentară în funcţie de candidatul care va fi desemnat pentru funcţia de prim-ministru.

Liberal-democraţii au condamnat gestul colegilor lor, menţionând că cei opt ar fi forţat fracţiunea pentru a face acest pas. „Nu este nici o decizie în privinţa celor şapte, dacă se va decide că vom merge împreună, nu va fi nici o decizie, dacă ne vom diviza, atunci şi va fi o decizie. Fapta acestora este una regretabilă, există o lipsă enormă de comunicare pentru că trebuia să fim integri şi să luăm împreună o decizie”, a declarat deputatul PLDM Valeriu Ghileţchi.