„Preşedintele ţării este obligat şi moral, şi legal să ţină cont de Constituţie şi de doleanţele poporului”, a menţionat Andrei Năstase, liderul Platformei, în cadrul conferinţei de presă din faţa Preşedinţiei.

„Cunoscând care este starea de spirit din cadrul preşedinţiei, din cadrul acestei instituţii şi faptul că preşedintele insistă pe buchea legii, îl îndemnăm să ţină cont de Constituţiei şi nu de interpretările dubioase şi criminale ale Curţii Constituţionale. Această Curte Constituţională şi-a demonstrat de nenumărate rânduri servilismul faţă de juntă, faţă de criminalul Plahotniuc. Pe 18 decembrie, am făcut un apel către preşedinte: l-am îndemnat să ţină cont de articolul 60 din Constituţie care spune că Parlamentul este forul reprezentativ al statului. Întrebarea care se pune este: Această componenţă parlamentară este reprezentativă pentru poporul Republicii Moldova? Categoric: Nu. Preşedintele ţării trebuie să vină în faţa poporului şi să acţioneze în funcţie de cerinţele poporului, ţara nu trebuie lăsată pe mâinile acestor criminali sau a unei junte”, a adăugat Năstase.

În aceeaşi ordine de idei, un alt membru al Platformei DA, Valentin Dolganiuc, a menţionat că toţi reprezentanţii mişcării protestatare se află în faţa Preşedinţiei din trei motive:

„1. Acum un an de zile, aceste partide care au acces în parlament au venit prin fraudă, nimeni nu a ştiut despre furtul miliardului, nu s-a ştiut cum s-a concesionat Aeroportul.

2. Pe parcursul acestui an, a continuat acapararea Republicii Moldova, a instituţiilor principale de stat cum ar fi justiţia, Procuratura, CNA etc., de către această grupare criminală organizată, în frunte cu Plahotniuc.

3. Este un avertisment general dat acestei grupări criminale. Vom sta până la urmă, vom declanşa proteste paşnice pe tot teritoriul dacă va fi înaintat la funcţia de prim-ministru un reprezentat al acestei grupări criminale, încropit peste noapte care nu are nici o legalitate şi nu reprezintă poporul Republicii Moldova şi viziunile sale.”

„Dacă aceste proteste vor degrada, toată responsabilitatea trebuie să fi asumată de Plahotniuc, PD şi toată această clasă criminală care încropit o majoritate parlamentară peste noapte prin şantaj, cumetrism, presiune şi corupţie”, a conchis Dolganiuc.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.