„L-am informat pe Nicolae Timofti şi i-am prezentat o declaraţie de constituire a unei majorităţi parlamentare care înglobează 56 de deputaţi reprezentând PD, PL, 14 deputaţi din Platforma Social-Democrată şi un grup din fracţiunea PLDM. Pentru moment 56, pentru că există temeiuri serioase ca mâine, poimâine să avem mai mulţi deputaţi cu decizia formată”, a declarat Lupu, făcând aluzie că în scurt timp alţi deputaţi din PLDM ar putea să adere la această coaliţie.

Noua majoritate urmează să desemneze un candidat pe care îl vor prezenta până pe 13 ianuarie lui Nicolae Timofti. „Majoritatea parlamentară va înainta până miercuri un candidat la funcţia de prim-ministru. Este o majoritate nu pentru un exerciţiu unic, ci o platformă pe baza permanentă”, a mai adăugat liderul PD.

La rândul său, şi Mihai Ghimpu a spus că în scurt timp majoritatea proaspăt coaptă s-ar putea extinde. „Important e că avem majoritate parlamentară şi că putem să facem schimbări. Mâine o să vedem câţi deputaţi o să fie exact. Regret că grupul Leancă nu a semnat această declaraţie. Uneori trebuie să fii om de stat şi să nu vânezi funcţii”, a mai menţionat Ghimpu.

Precizăm că şapte deputaţi PLDM au anunţat astăzi că vor merge separat de partid în coaliţie cu PD, PL şi grupul transfugilor din PCRM. Este vorba despre deputaţii Vladimir Hotineanu, Ion Bălan, Ştefan Creangă, Nae-Simion Pleşca, Gheorghe Mocanu, Mihaela Spatari şi Aliona Goţa. „În interiorul PLDM, opiniile s-au divizat, cu regret, în două. Suntem convinşi că Republica Moldova trebuie să aibă un guvern format şi susţinem formarea unei majorităţi parlamentare. Doar participând la această majoritate putem influenţa deciziile privind direcţia de dezvoltare a ţării”, se spune în declaraţia celor şapte deputaţi.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.