„Cetăţenii Republicii Moldova au ajuns să resimtă în buzunare şi în viaţa de zi cu zi inconştienţa politicienilor de la Chişinău”, adaugă politicianul.
În această ordine de idei, Siegfried Mureşan mai spune că pensiile bătrânilor, salariile cetăţenilor şi alocaţii sunt în pericol.

„Un raport al Băncii Naţionale al Moldovei publicat recent arată că, la 30 septembrie 2015, stocul de investiţii directe al nerezidenţilor pe piaţa economică din Republica Moldova a înregistrat o scădere de 3,9%, ajungând, astfel, sub nivelul anului 2012. Scăderea investiţiilor astăzi duce la crearea unui număr mai mic de locuri de munca mâine si la mai puţine contribuţii la buget. Astfel, pensiile vârstnicilor vor fi în pericol, salariile generaţiei tinere vor fi în pericol şi alocaţiile copiilor vor fi in pericol!”, spune eurodeputatul.

„Am avertizat de mai multe ori pe parcursul anului 2015 că instabilitatea politică din Republica Moldova va duce la instabilitate economica. Vinovaţi sunt cei care au generat instabilitatea politica prin dărâmarea Guvernului. Republica Moldova are nevoie rapid de un guvern proeuropean credibil. Pentru Moldova, la fel ca pentru Romania, prosperitatea vine din relaţia cu Uniunea Europeana. Doar un Guvern care va apropia Moldova de Europa este bun pentru Moldova”, comentează Mureşan.

Amintim că europarlamentarul a mai declarat că şi situaţia din justiţia Republicii Moldova este gravă, iar guvernanţii de la Chişinău trebuie să manifeste voinţă pentru depolitizarea instituţiilor de drept, iar presiunea în acest sens trebuie să vină de la cetăţeni. Aceste opinii au fost exprimate într-un interviu pentru Jurnal TV.