„Invităm pe toţi cei care au ceva de spus colegilor mei de breaslă de la televiziunea naţională, televiziune publică care s-a transformat într-o unealtă docilă a clasei criminale, a clasei politice, uitând în totalitate de Codul Deontologic. În loc să informeze cetăţenii corect şi echidistant, ei fac jocul oligarhilor”, a declarat jurnalistul Chiril Moţpan.

Anterior, au fost organizate proteste similare la sediile Băncii Naţionale a Moldovei, Centrului Naţional Anticorupţie, la Reşedinţa preşedintelui Timofti, la Parlament, la Procuratura Generală, dar şi la hotelurile Codru şi Nobil, ce aparţin lui Plahotniuc, precum şi la Global Business Center, acolo unde îşi au sediul firmele oligarhului.
 
În preajma Marii Adunări Naţionale din 4 octombrie, spiritul protestatar de la Chişinău s-a extins şi în alte colţuri ale ţării.

Împreună cu membri ai Platformei Civice "Demnitate şi Adevăr", sute de oameni din raioanele Călăraşi, Cimişlia, Făleşti, Criuleni şi Ungheni, dar şi din Bălţi, au ieşit la un miting antiguvernamental în care au cerut întoarcerea miliardului furat şi încarcerarea demnitarilor corupţi. 

Acţiunile de protest continuă şi în această săptămână. Marţi, 29 septembrie, un protest va fi organizat la Nisporeni, începând cu ora 17.00, lângă Consiliul Raional.
 
Pe 1 octombrie, acţiuni similare vor avea loc în centrul satului Cărpineni, la ora 10.00, dar şi în Piaţa raională din Şoldăneşti.
 
Locuitorii din Ialoveni se vor aduna la ora 17.00, lângă Consiliul Raional, iar protestatarii din Rezina se vor întâlni pe 3 octombrie, la ora 11.00, lângă Consiliul Raional.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.