„Am fost primii pe stânga, acum am rămas unicii pe stânga! PCRM şi-a dat azi obştescul sfârşit. Eu încă în 2011 am semnalat problemele grave ale acestei formaţiuni. Vom urmări comportamentul de mai departe al deputaţilor care au părăsit azi PCRM-ul”, spune Dodon.

Totodată, Dodon crede că decizia de astăzi a celor 14 deputaţi este o schemă aplicată cu acordul lui Voronin, precizând că această ruptură este menită să ofere indirect voturi pentru formarea noului guvern.

„Să ne întrebăm: Oare nu e un truc? Oare nu există acceptul lui Voronin pentru această separare, pentru a oferi indirect voturi noului guvern? Poate e o combinaţie menită să uşureze decizia lui Ghimpu, care va spune că a votat guvernul în comun cu „social-democraţii”, nu cu comuniştii? Vom vedea cum şi cu cine vor vota ei”, adaugă liderul PSRM.

Precizăm că un grup de 14 deputaţi PCRM, în frunte cu preşedintele fracţiunii parlamentare, Violeta Ivanov, au părăsit partidul. Printre cei care pleacă se numără fruntaşii partidului: Artur Reşetnicov, Anatolie Zagorodnîi, Igor Vremea, Galina Balmoş, Anatolie Gorilă, dar şi Sergiu Stati, Boris Golovin, Vladimir Vitiuc, Corneliu Mihalache, Victor Mîndru, Alexandr Bannicov, Petru Porcescu, Elena Gudumac. De asemenea, aceştia au anunţat că vor crea o platformă parlamentară social-democratică „pentru Moldova”.