„Stimate Marian Ilici Lupu! De ce v-aţi speriat aşa de tare, de unde atâta isterie şi ură? Vă e frică că vine Sturza prim-ministru şi vă ia treuca, vă pune la puşcărie pentru fărădelegile făcute împotriva poporului, pentru corupţie şi furtul miliardului?! Nu vine, dragă Marian Ilici! Pentru că nu vrea Vlad Plahotniuc… Şi dacă el nu vrea, nu se întâmplă nimic în Republica Moldova. Aşa că liniştiţi-vă. Nu umblaţi cu şantajul, intimidări, dosare penale, acte de violenţă verbală şi fizică la care aţi recurs din plin, în ultimele zile! Dar nici nu încercaţi să forţaţi desemnarea lui Vlad Plahotniuc printr-o brutalitate nesăbuită. Nu cred că l-aţi „impresionat” foarte tare nici pe domnul Timofti cu dosarele pe membrii familiei dumnealui, dar nici cu impeachmentul. Aveţi decizia Curţii Constituţionale în „buzunar”? Nu cred. Nu totul se cumpără şi sunt destui patrioţi în Moldova”, afirmă Ion Sturza.

Fostul premier îi mai îndeamnă pe liderii PD să recunoască public că îşi doresc ca Plahotniuc să devină premier şi să se confrunte deschis cu opinia publică. „Daca sunteţi bărbaţi, ieşiţi şi spuneţi: „Îl vrem pe Vlad Plahotniuc prim-ministru”. Confruntaţi-vă deschis şi cinstit cu alte partide, dar şi cu opinia publică, care vă „iubeşte” de v-ar rupe în bucăţi”, mai scrie Sturza.

„E uşor să faci presiuni din întuneric pe un singur om onest şi neajutat de nimeni. Ieşiţi la trântă cu mine. Hai să discutăm despre proiecte de ţară, viziuni şi valori! Haideţi să discutăm cine a furat miliardul, real, nu pretins. Haideţi să vedem cum şi cine e capabil să restabilească reputaţia terfelită a ţării. Slabo, Marian Ilici? Facem o întâlnire la televiziunea publică? Ca să fie clar, nu mi-am dorit şi nu-mi doresc nicio funcţie publică în Moldova. Nu am discutat şi nu am de gând să discut cu nimeni aşa ceva. Dar nici nu pot să permit ca cineva să-mi terfelească numele. Nu pot să permit ca ţara mea să fie ostatica unui grup de trădători, jalnici în mentalitatea lor de escroci. Să mai ştiţi: aşa ca mine gândesc şi sunt gata să acţioneze sute de mii de patrioţi. Ne vom apăra familiile noastre, dar şi onoarea Ţării!”, a conchis Ion Sturza.

Precizăm că şeful statului, Nicolae Timofti, a avut ieri o întâlnire cu reprezentanţii PD, Marian Lupu, Dumitru Diacov şi Vladimir Plahotniuc. Potrivit unor surse, discuţia a fost extrem de tensionată, cei din PD insistând dur ca oligarhul Plahotniuc să fie desemnat pentru funcţia de premier. Informaţia a fost confirmată şi de Preşedinţie, care a difuzat în această seară o declaraţie în care se spune că PD l-a presat pe Nicolae Timofti să-l propună pe Plahotniuc la şefia guvernului.