Acest lucru permite intrarea deplină în vigoare a Acordul de Asociere, începând cu prima zi a celei de-a doua luni care urmează datei de depunere a ultimului instrument de ratificare la Secretariatul General al Consiliului UE.

Penultima ţară care a ratificat Acordul a fost Grecia, la 18 noiembrie curent. Acordul de Asociere RM-UE a început să fie implementat provizoriu pe 1 septembrie 2014.

Prima ţară care a ratificat Acordul de Asociere RM-UE a fost România. Vecinii noştri au fost urmaţi de Letonia, Estonia, Malta, Lituania, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Suedia, Polonia, Croaţia, Danemarca, Irlanda, Germania, Olanda, Cehia, Marea Britanie, Franţa, Portugalia, Slovenia, Finlanda, Belgia, Austria, Cipru, Grecia şi Spania.

Acordul de Asociere RM-UE, semnat pe un termen nelimitat, este un tratat internaţional care va crea un cadru de cooperare între Republica Moldova şi statele membre UE, menit să ducă la modernizarea ţării noastre, cu efecte pozitive nu doar asupra economiei, dar şi asupra calităţii vieţii fiecărui cetăţean în parte.

Cea mai importantă componentă a Acordului de Asociere este crearea Zonei de Liber Schimb şi anularea tuturor tarifelor vamale la import.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.