„Eu denunţ acordul semnat la data de 3 septembrie şi nu fac parte din coaliţie pro-europene declarate, cu toată responsabilitatea o spun că eu denunţ acest acord şi nu fac parte din această coaliţie”, a anunţat Ştefăniţă, în cadrul emisiunii Interpol, de la TV7.

Întrebat să precizeze ce l-a determinat să ia această decizie, Ion Ştefăniţă a declarat că a avut mai multe motive. Unul dintre acestea este şi faptul că proiectele s-ar vota la pachet, fără a fi verificate de către consilierii care le aprobă. Un alt motiv ar fi repartizarea funcţiilor pe criterii politice.

„Noi avem peste 200 de locuri vacante în toate direcţiile primăriei. Pentru ce se ţin aceste locuri, de ce se angajează doar membrii unui partid? Ori dacă noi ne declarăm proeuropeni, angajarea trebuie să fie făcută în bază de concurs, transparent, prin prisma legii”, afirmă Ion Ştefăniţă.

Totodată, acesta spune că nu îşi doreşte să facă parte dintr-o coaliţie care ar putea să repete la nivel local greşelile făcute la nivel central. „Ceea ce trăim noi astăzi scumpirea tarifelor este o consecinţă a jafului care s-a produs în urma miliardului furat. Cum de s-a permis acest lucru, ca sub aceste alianţe proeuropene să se producă acest jaf? Nu vreau ca o coaliţie la nivel local să producă astfel de consecinţe. Vedeţi aici cum se întâmplă, se iau terenuri, se votează la pachet anumite bugete care s-au valorificat aiurea”, a mai spus Ion Ştefăniţă.

Alianţa proeuropeană în CMC a fost formată în septembrie de către consilierii din PL, PLDM, PD şi PPEM. Reprezentanţii PLDM şi PD nu au răspuns la telefon pentru a oferi o reacţie. Acuzaţiile lui Ştefăniţă sunt respinse însă de preşedintele fracţiunii PL în Consiliul Municipal Chişinău, care sugerează că decizia lui Ştefăniţă ar fi fost dictată de faptul că nu a fost înaintat la funcţia de viceprimar. 

Ion Ştefăniţă a mai spus că nu este exclus să părăsească şi fracţiunea blocului Leancă, care l-a promovat în consiliu, dacă membrii PPEM nu-i vor respecta decizia.

Nici preşedintele fracţiunii Partidului Popular European în CMC, Oazu Nantoi şi nici preşedintele PPEM, Iurie Leancă nu au răspuns la telefon pentru a comenta declaraţiile colegului lor. Precizăm că alianţa din CMC avea 26 de mandate din 51, ceea ce-i asigura o majoritate la limită.