Astăzi vreau să vă spun că trăiesc acest sentiment de deja-vu, pentru că mai avem încă un precedent instituit în ţara noastră. Aici se vorbeşte despre drepturi, despre libertăţi... Spuneţi-mi, vă rog frumos, da de când în ţara noastră denunţul unui nu ştiu de care serveşte temei de viteză, de atâta hărnicie, s-a discutat, s-a semnat şi s-a venit cu aşa viteză, fără ca cel puţin eu şi deputaţii să facem cunoştinţă cu demersul procurorului, care nu trebuie citit de la tribună, dar transmis celui care prezidează – finului. Şi mai este un lucru foarte important: într-un proces penal, probele nu trebuie să fie plimbate aşa prin târg. Pentru că asta serveşte pentru apărare ulterior drept motiv, pe unele de a le scoate de a le scoate din proces, de exemplu. Şi vreau să mai spun un lucru: justiţie nu este doar în RM, justiţie se face şi în afara RM. Asta aşa, ca şi constatare.

Uitaţi-vă atent la toată procedura şi pe tot acest demers. Şi aici vreau să deschid o paranteză şi s-o închid foarte rapid: Dacă voi consideraţi că aduceţi pe altarul bunăstării Republicii Moldova o jertfă, atunci o să accept să fiu eu jertfă, dar o să vă spun mai târziu de ce. Uitaţi-vă cum se mişcă lucrurile la noi. Spuneam despre libertăţile cetăţeneşti, drepturi, valori... Dar uitaţi-vă în cazul ăsta, în lege este clar scris că votul este secret, aici în Parlament - votul să fie public. Întrebare: pentru ce? O să vă răspuns tot eu. Pentru că totul este un scenariu bine regizat. Şi cu aducerea în faţa Parlamentului. Eu accept că cei prezenţi în sală nici nu ştiu despre acest scenariu, pentru că au fost folosiţi în toată această perioadă şi cred că în perioada următoare o să vedeţi cu ce scop. Ca să mai fie făcut un pas. Pentru ca dl Voronin să vină aici să vorbească despre ridicarea imunităţii, pentru ca nu briefing şi nu comunicat de presă, aşa cum am discutat în alianţă, dle Ghimpu! La dl Lupu nu mă mai adresez, că nu contează. Domnul de pe Cantemir, el ştie despre ce este vorba. Şi în subsol la PD, şi în ogradă la PD, pentru că aici era discuţia cum îşi dă demisia procurorul general - prin briefing sau prin comunicat de presă.

Dimineaţă m-am întâlnit cu cel despre care am zis că nu contează şi l-am întrebat: eu ce să le spun la ei mei din fracţiune, cum procedăm astăzi? „Aşa cum ne-am înţeles ieri.” Eu doar nu am întrebat: „Veniţi astăzi să scoateţi imunitatea deputatului Filat?”. Am întrebat: cum procedăm? Pentru că solicitările oamenilor nu sunt înguste. Astăzi se termină această etapă, dar problemele ţării şi problemele cu care se confruntă oamenii rămân. Şi cei care consideră că prin mizeria care se face astăzi rezolvă problemele oamenilor greşesc amarnic! Şi răspunderea va fi totală. Borsetca, televiziuni, procuraturi, CNA, Curţi Constituţionale, majorităţi cumpărate şi multe alte lucruri pe care le folosiţi n-o să mai ajute.