Mă gândeam atunci să le amintesc cum se comportă actuala guvernare cu ei, cum au eliberat de mobilă primul etaj al Parlamentului şi îi ţin pe ei acolo la podele ca pe nişte vite aducându-le câte un sac de covrigi şi apă, cum se apropie deputaţi în hane Gucci şi Armani şi îi întreabă cu o voce tremurândă ce se întâmplă afară. Dar ştiam că nu are rost să le scriu. Sunt prea docili şi uşor şantajabili toţi din poliţie.

Acum avem o nouă ispravă a poliţiei, o moarte de om. Iar sistemul a sărit la atac să îşi apere călăii. E greu de găsit cadre docile aşa ca miniştri Jizdan şi Cebotari (care au fost deja testaţi că vor face orice porcărie care li se va ordona).

Poliţişti care la primul strigăt vor fi gata să îndeplinească orice comandă (gaze lacriomegene asupra oamenilor simpli, înscenări de diferite tipuri, chiar şi omoruri dacă alte soluţii nu vor exista) e greu de găsit sau de convins să facă aşa ceva. Cel mai uşor e sa îi convingă pe cei care au "călcat pe bec" şi pentru a scăpa de dosar penal si respectiv puşcărie, vor fi gata de orice.

Ne-am intersectat şi noi cu aşa apărători. Unul din ei omorâse un om în satul Cărbuna încă când era student. Omorul a fost muşamalizat iar acum, el creşte în grade "ca pe drojdii". În acelaşi timp cele mai multe porcării/provocări la proteste tot el le face.

Vă mai amintiţi de scrisoarea unui poliţist scrisă înainte de 30 iulie? Aş vrea sa văd poziţia lui pe acest caz. Va spune din nou că ei au jurat credinţă patriei?

Mii de poliţişti suferă din cauza politicilor năstruşnice ale unor miliţioneri-şefi, vulnerabili în faţa coordonatoruluu. Mă adresez anume lor: Ieşiţi public şi spuneţi adevărul. Dacă vă e frică, daţi informaţia presei şi ei vor avea grijă mesajul vostru să fie răspândit.

Prin tăcerea voastră voi nu faceţi decât să îi încurajaţi pe bandiţi să facă şi mai mari porcării. Prin urmare credibilitatea instituţiei va cădea şi mai jos, iar furia oamenilor se va răsfrânge asupra tuturor poliţiştilor, inclusiv şi a voastră.

Liviu Vovc