Dar nu este, pentru că, de fapt, independenţa ne-a fost confiscată, iar statul este unul capturat.

Regimul de la putere se gândeşte doar la propriile interese meschine şi criminale – cum să jefuiască bănci, cum să fure miliarde, cum să strângă birul de la cetăţenii ajunşi la sapă de lemn.

Oamenii de vârsta a treia au ajuns a fi o povară pentru guvernanţi. Pensiile mizere nu ajung nici măcar să ne achităm serviciile comunale, astfel încât nu ne permitem să procurăm barem alimentele de strictă necesitate. 

Această stare de fapt se numeşte genocid social. Nu este în plus să spunem că regimul oligarhic face economie pe spatele celor care toată viaţa au muncit pentru această ţară. Aşa-zisa reformă a pensiilor, trâmbiţată la televiziunile lor a fost o mare minciună. În loc să se majoreze cel puţin de două ori, pensia nici măcar nu a fost indexată.

Iată de ce considerăm că duminică, spre marele nostru regret, nu va fi o zi de sărbătoare, ci o zi în care vom constata o dată în plus că din independenţa frumoasă din 1991 s-a ales praful.

Cuţitul a ajuns la os. Starea pensionarilor şi a oamenilor în etate este insuportabilă. De aceea nu vom tăcea, nu ne vom consola, ci vom ieşi în stradă pentru a protesta, pentru a ne spune păsul.

Întreaga lume trebuie să afle cum sunt trataţi bătrânii din Moldova, cum sunt chinuiţi de un regim nemilos şi lacom.

Fac şi pe această cale un nou apel la întreaga societate, la conştiinţa celor în vârstă şi a celor tineri, a bugetarilor şi a celor din sectorul privat, a oamenilor de acasă şi a celor din diaspora aflaţi în aceste zile în Moldova, ca duminică, 27 august, să ne întâlnim cu toţii în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, începând cu ora 10, pentru a ne spune cu tărie punctul de vedere despre situaţia reală în care s-a pomenit ţara noastră capturată de un regim mafiot şi oligarhic.

Puterea noastră este în unitatea noastră!

Preşedintele Uniunii Pensionarilor, Victor Leancă