Vă amintesc, răvaşul în cauză conţinea o sugestie pentru Ghimpu. Ea consta în a-l întreba pe Corneliu, fiul regretatului Gheorghe Ghimpu, cum Plahotniuc, din pasa lui Candu, a furat  2 miliarde de lei în urma jafului de la BEM.

Plahotniuc era obligat să se apere, deopotrivă cu al său fin, Candu. Ambii aveau datoria morală de a se descupla în faţa poporului, pentru că sunt persoane publice. Oricum, Platon a fost deputat în Parlamentul RM, a votat pentru programul AIE. Iar Corneliu Ghimpu este actualmente mai marele Victoriabank şi cunoaşte nu din auzite situaţia din sistemul bancar al RM.

Nu a comentat nici Mihai Ghimpu. Nu a făcut-o acum. Dar a avertizat anterior societatea că BEM-ul se fură. Nu a pronunţat atunci nici numele Filat, nici Plahotniuc, dar era clar că ei sunt tartorii, căci au creat guvernul minoritar cu omul lui Voronin. Vroiau credite de la azeri şi să o rupă cu UE.

Plahotniuc tremură. El ştie că Ghimpu deţine foarte multă informaţie. El însă nu o tirajează. Admit că Bruxellesul şi Washingtonul cunosc acţiunile subversive ale lui Plahotniuc care acum o face pe mironosiţa.

A pus cap la toate, fireşte, arestarea lui Chirtoacă şi Chirinciuc. Precum ştim, ultimul a prezentat în Parlament un raport nimicitor despre adevăraţii hoţi ai miliardului.

E clar şi toţi experţii occidentali au dreptate afirmând că atâta timp cât lui Plahotniuc i se va permite să edifice propria dictatură, noi nu vom realiza progrese nici pe coordonata Unirii, nici pe cea a integrării în UE.

Plahotniuc este înconjurat de o turmă de marionete jalnice care execută, fără cârtire, orice ordin de-al lui. Dar sfârşitul lui se apropie vertiginos.

Neavând idee de suveranitate şi de procentul pe care i-l deleagă UE, Plahotniuc se bate cu pumnul în piept că în RM poporul decide. Nu este adevărat. El decide. O face într-un mod cinic şi Ghimpu i-a spus direct să nu se joace cu el, fiindcă el nu se vinde.

Am citit într-o publicaţie care îl întoarce aproape zilnic în mormânt pe Constantin Tănase că PL va avea soarta PLDM-ului.

Este exclus cu desăvârşire. De ce? PL nu a furat miliardul. Mai degrabă PD va avea soarta PLDM dacă poporul se va trezi şi va asculta cu atenţie ce i se spune, dar nu ce-i pune Plahotiniuc în buzunar. Acesta, ca să vezi, o face pe fialntropul. E un Soros al Moldovei. Şi dacă-i aşa, să ne spună cum a obţinut bogăţiile aşa după cum a făcut-o Soros.

Nu o va face niciodată. Consiliul Alianţei care a avut un Secretar care trebuie să facă publice stenogramele şedinţelor ca să ne convingem că Plahotniuc a ştiut că se fură miliardul, dar s-a gândit cum s-ar căpătui şi el. Aflarea lui Shor în libertate şi idiotismul în masă pe care-l vedem la Orhei denotă că societatea este bolnavă. Liberalii au sarcina grea de a o trata prin intermediul adevărului.

Vasile Grozavu