Plahotniuc remunerează cu bani grei o armată întreagă de lingăi, care îi cântă de dimineaţă până seară cât de frumos, inteligent şi talentat este, cât de important şi necesar este ţării, că mai bun manager nu poate fi găsit în întreagă lume, dar care, spre marea ironie, reuşeşte să-l convingă doar pe el să creadă în aceste iluzii, nu şi restul lumii.

Totu-i fals. Partidul, autoritatea, respectul. Tot universul său de troli atârnă de un fir de nisip şi se poate ruina la fel de repede precum a fost investit guvernul său de buzunar.

Şi nicio campanie media plătită, niciun arest răsunătoar, niciun miliard de semnături adunate, nicio tentativă de omor inventată, niciun sondaj desenat pe genunchi, nicio funcţie deţinută prin interpuşi nu-i va aduce niciodată, - dar niciodată – acea legitimitate, pentru care trolli săi depun nonstop atâtea eforturi. Plahotniuc nu va mai deveni niciodata cel care a dorit să devină tot timpul – conducătorul legitim al Moldovei. Din umbră – da. Legitim – niciodată.

El îşi poate cumpăra laudele, simpatiile, atenţia, voturile, numai nu legitimitatea. Plahotniuc a fost, este şi va rămâne cum s-ar spune în rusă, «нерукопожатный». Nimeni niciodată nu va întinde mâna unui impostor, care a uzurpat puterea, a captivat instituţiile statului şi a furat tot ce i-a stat în cale. În pofida influenţei pe care a deţine, coordonatorul alianţei de guvernare a rămas în speţă aceeaşi haimana de proxenet, bandit ordinar şi traficant mârşav.

Conştient că este irevocabil cel mai detestat politician din Moldova, Plaha îşi ascunde complexele şi frustrările sub plapuma de minciună şi troling, cu care îl înveleşte armata de slugi. Realitatea lui paralelă îi oferă confortul necesar şi-i recapătă aprecierea de sine, dar îl absoarbe definitiv şi asemeni unui drog treptat îi înlocuiesc lumea reală. Marea ironie constă în faptul că Plahotniuc a ajuns un troller atât de iscusit, încât a început deja să se trollească singur pe sine.


BLOGUL lui Dan Oleinic