O altă mare nesimţire din partea preoţilor a fost şi la întâlnirea diasporei cu şeful statului, Igor Dodon care a avut loc la Padova. Armata în sutane negre a fost prezentă ca un scut de apărare pentru Dodon. Acest scut l-a apărat de întrebările cetăţenilor moldoveni care muncesc în Italia. Trebuie spus că la evenimentul la care au fost prezenţi peste 300 de oameni, au venit şi mai mulţi preoţi care slujesc în această zonă a Italiei.

Această armată în sutane negre nu înţelege cât de grave sunt acţiunile pe care le face. În condiţiile în care oamenii au cea mai mare încredere în biserică, folosirea acesteia de către politicieni este un mod perfid de a cere voturi de la alegători. Cine este gata să îi taxeze pe aceşti preoţi? Eu de multă vreme i-am taxat. Pentru mine mulţi preoţi nu mai reprezintă o valoare morală.

Nu generalizez, există şi feţe bisericeşti care merită tot respectul nostru, dar atât timp cât există şi ”uscături”, imaginea bisericii în R. Moldova este puternic afectată. Atâta timp cât nu se iau măsuri cu aceşti preoţi care se implică în propagandă, minciună, care susţin un politician şi îl denigrează pe altul, care împart credincioşii pe criterii sau simpatii politice, societatea noastră va degrada şi mai mult, fiind fără principii şi valorile morale.

Vedeţi aici cum s-a desfăşurat întâlnirea diasporei din Padova cu preşedintele ţării, Igor Dodon.