În fiecare zi din Republica Moldova pleacă definitiv 106 persoane. Fiecare a treia persoană este femeie. Anual 40 de mii de oameni activi şi în floarea vârstei părăsesc definitiv Republica Moldova. Într-un ciclu electoral de 4 ani părăsesc această ţară neutră 160 de mii de cetăţeni care vor lucra pentru economiile altor state şi vor face copii pentru alte state. Dacă nu vor fi creşteri accentuate cumva.

În fiecare oră în Republica Moldova mor 6 oameni. Avem 144 de morţi pe zi. Peste 50 de mii anual. 200 de mii mor şi vor muri cu ultimul preşedinte Dodon.

În fiecare oră în Republica Moldova se nasc 5 oameni. Avem 120 de nou-născuţi pe zi. Vreo 40 de mii anual. 160 de mii vor fi copiii preşedintelui Dodon. Dacă ritmul nu va conteni.

În patru ani ai preşedintelui Dodon în Republica Moldova vor fi cu 200 de mii de oameni mai puţini.

Statistic Dodon va fi preşedinte peste 2 milioane şi ceva de cetăţeni. Va avea circa 2000 de biserici, vreo 1500 de biblioteci, circa 70 de librării, 17 puşcării, cea mai alcoolizată populaţie de pe glob. Acoperită de datorii publice imense. Fără nicio investiţie consistentă în ultimii 17 ani.

Şi harta Moldovei din secolul XVIII, făcută de un italian şi dăruită de Putin. O promisiune pentru o piatră de temelie de biserică a patriarhului Kiril. O promisiune de federalizare. O altă promisiune de denunţare a Acordului cu Uniunea Europeană.

Preşedintele Dodon va fi mândru că, pentru prima dată în istorie, în prezenţa sa, pereţii Kremlinului au auzit, într-o conferinţă de presă oficială, un omagiu adus prostituatelor. Iar cele mai bune prostituate din lume sunt cele din Rusia. Citat din preşedintele Putin.

Preşedintele Dodon n-a avut replică. Asta m-a jignit profund.

Gheorghe Erizanu