Credeam că poeziile învăţate la grădiniţă şi în şcoala sovietică despre cât de tare iubea Vladimir Ilici copiii sunt de domeniul trecutului. Iată că Vladimir Gheorghievici vine să ne amintească de acea perioadă glorioasă. Şi el tot iubeşte copiii! Ca de obicei, prin FB. Pentru că, deh, dacă iese în lume, oricum e înconjurat de bodyguarzi cu umbrele. Nu că plouă afară sau copiii ar fi terorişti. Ăştia încă nu ştiu ce viaţă fericită îi aşteaptă. Că mai au de plătit miliardul cu procente un sfert de veac. Asta după ce părinţii au fost buzunăriţi dublu.

Ca de obicei, n-a citit ce a scris. Se vede de la o poştă făcătura tehnologică. Ştiţi voi – copii, animale etc. Din lipsă de avioane militare care zboară. Că doar nu degeaba plăteşte puzderia de consultanţi şi cântăreţi ai regimului. Data trecută a fost preocupat de faptul ca odraslele moldovenilor să nu cadă în capcana jocurilor de noroc. Scop nobil, ce mai! Cu n mic şi N mare. Poate totuşi era mai bine să ne zică cine a umplut capitala cu tot felul de cazinouri şi săli de jocuri? Şi cine le ţine umbrela? Fireşte, nu cea a bodyguarzilor o am în vedere. Şi cine stă în spatele acestui business deloc productiv pentru economia ţării, dar extrem de profitabil? Nu, aşa ceva n-o să auziţi la televiziunile holdingului. Acolo e stabilitate şi parcurs proeuropean. Şi trompetişti extaziaţi de grija faţă de copii a coordonatorului.

Acum, după ce a rezolvat cu dependenţa de cazinouri, iată că s-a apucat de violenţă. O va rezolva şi pe asta. Ca şi pe toate celelalte. La televizor. E o problemă reală? Fireşte. Dar nici chiar el să ne spună. După ce a sărăcit o ţară, după ce practic n-au mai rămas familii fără un părinte sau ambii, sau fără copii plecaţi peste hotare, vom discuta despre violenţă. Tehnologii cred că astfel umanizează clientul? Pe naiba! A mai fost, cum ziceam, şi Vladimir Ilici. Despre care toţi – de la creşă/grădiniţă/şcoală/facultate ne-au tot zis că a iubit copiii. Aceea a fost da, propagandă!

Continuarea citiţi pe Ziarul Naţional