Să ştiţi că aici Leancă chiar are dreptate, în special în prima parte a afirmaţiei. El chiar candidează la funcţia de preşedinte din cauza Platformei DA, dar nu pentru că ăia l-ar ataca, ci pentru că aşa-i dictează şeful, adică Plahotniuc. 

Spuneam şi într-un articol de acum două săptămâni, când Gofman ieşise pentru prima dată cu declaraţii despre jaful din sistemul bancar, că Leancă începe din nou să fie utilizat de Plahotniuc, mai ales în condiţiile în care imaginea puşcăriei i se prefigurează tot mai mult în faţa ochilor. 

Pentru că semnăturile pe cedarea BEM în schimbul a doar 80 de milioane de lei, pe când valoarea era de cel puţin 15 ori mai mare, apoi cedarea Aeroportului, lipsa de atitudine în faţa jafului din sistemul bancar, iar toate acestea încununate cu garanţiile în valoare de peste 9 miliarde de lei ar forma un buchet de ani grei de puşcărie pentru simplul premier. Şi nu o spun eu, o spune tot mai multă lume în ultima perioadă. 

Iar perspectiva puşcăriei devine tot mai palpabilă în faţa lui Leancă cu cât Plahotniuc are mai puţină nevoie de el. Aşa cum s-a dispensat de Filat, cum s-ar putea lipsi şi de Shor, ar putea-o face şi cu Leancă, mai ales în condiţiile în care fostul simplu prim-ministru îi devine tot mai inutil. 

Iar un Leancă în negocieri cu Platforma DA şi PAS pentru crearea unui front puternic pe dreapta cu siguranţă nu-i poate fi pe plac lui Al Capone de Grozeşti. 

Aşadar, declaraţiile din ultima perioadă, precum că pe Leancă îl aşteaptă puşcărie, venite şi tirajate inclusiv din partea celor care-l slujesc pe Plahotniuc, l-au readus în totalitate în banca sa pe fostul simplu prim-ministru, care va trebui să răspundă la comenzi precum o marionetă. 

Iar prima, singura şi ultima comandă ţine de campania electorală. Acolo unde Leancă trebuie să fie prezent, pentru a rupe 2-3% din voturile de dreapta, dar, şi mai important, pentru a-l ataca pe principalul oponent al lui Plahotniuc.
 
Blogul lui Valentin