Despre afacerile lui Plahotniuc se cunoaşte foarte puţin, puţin se cunoaşte şi despre oameni cu care el a făcut bani. Despre prima afacere a lui Vladimir Plahotniuc aflăm dintr-o declaraţie a unui fost colaborator Fulger, Victor Popescu, care mărturiseşte că l-ar fi prins în flagrant pe Plahotniuc când vindea prostituate în anul 1993, în scurt timp după această declaraţie, Victor Popescu este demis din funcţie. Generalul Anton Gămurari povesteşte în detalii despre „activitatea de proxenetism a lui Plahotniuc din perioada anilor 90”. De menţionat că în perioada 1991-1993 el deţinea funcţia de specialist în cadrul Centrului pentru „prevenirea şi reabilitarea victimelor minore”. Mita şi relaţiile cu unii oameni din vârfurile conducerii l-au scos basma curată şi i-au asigurat un prim capital pentru investirea în noi afaceri, una din ele fiind „politica”.

Prima poreclă care este cunoscută în presă despre acest personaj este cea de „cardinal” al familiei Voronin, fiind unul din finanţatorii Partidului Comuniştilor, dar şi un bun prieten a lui Voronin personal. Una din cele mai renumite şi tăioase declaraţii de acuzare în acest sens este făcută de însăşi Marian Lupu, care într-o emisiune televizată vorbeşte despre Plahotniuc ca despre un oligarh care a monopolizat piaţa de carne din ţară şi că ar fi unul din cei mai mari finanţatori controversaţi ai Partidului Comuniştilor, asta la scurt timp după plecare sa din acest partid, fiind anterior în conducerea de vârf a partidului dar şi fost preşedinte al Parlamentului care aduce acuzaţii penale în adresa lui Vladimir Plahotniuc.

Plahotniuc cu ajutorul lui Voronin dobândeşte unele active impunătoare. În 2009, acesta îl trădează pe Voronin, fiind unul din organizatorii principali ai evenimentelor din aprilie din spusele lui Baghirov, fiind confirmate şi de către unele fapte, cum ar fi evadarea lui Baghirov din Republica Moldova cu ajutorul unei maşini PublikaTV, dar şi reieşind din faptul că judecătorii supranumiţi din iad, poliţiştii, securiştii şi procurorii, numele cărora figurează în dosarele din acea vreme sunt promovate în funcţiile cheie şi nu poartă nici o răspundere pentru cele întâmplate. Această trădare este confirmată în prezent de plecare celor 14 deputaţi comunişti.

Cu ajutorul alianţei de guvernare, Plahotniuc dobândeşte conducerea celor mai importante instituţii de stat, cea a procuraturi şi Centrului Naţional Anticorupţie, ulterior aliaţii lui vor regreta mult această eroare fatală. Cu ajutorul unor personaje toxice din sistemul judecătoresc, cum ar fi finul să de cununie pe nume Poalelungi, el construieşte un sistem bazat pe corupţie şi cumetrism, rezultatul căruia se simte în urma spălării celor peste 20 de miliarde de dolari din Federaţia Rusă cu ajutorul unor ordonanţe judecătoreşti, dar şi în timpul operaţiunii „jaful secolului”. Întreprinde în perioada 2010-2013 mai multe atacurilor raider asupra unor privaţi, în urma cărora dobândeşte control asupra 4 bănci şi unor companii, ulterior au urmat atacuri raider şi asupra întreprinderilor de stat, fiind falimentate intenţionat şi privatizate cu sume foarte mici. Atacurilor au fost supuse şi unele companii media, precum TVR-ul, care este transformat în Canal2, tot atunci el se înarmează cu mai multe televiziuni şi radiouri de propagandă, care-l vor ajuta ulterior să instaureze prin şantaj şi corupere o dictatură.

Vlad Filat, unul din foştii aliaţi, capitulează în 2013 în faţa lui Plahotniuc şi devine suficient de comod din cauza păcatelor pe care le avea, mai ales când ele pot fi fructificate de către procuratura pe care o deţii cu ajutorul memorandumului secret semnat de însăşi victima acestui memorandum. Victime a acestui memorandum vom fi noi toţi, cea mai evidentă victimă după arestarea lui Filat din 2015, devine Mihai Ghimpu şi Partidul Liberal.
După protestele masive, anti-sistem, anti-corupţie, Mihai Ghimpu care cerea procuror european, devine un executant fidel şi unul din cei mai antipatici politicieni, cu un anti-rating egal cu cel a lui Plahotniuc, toate astea după întâlnirea secretă cu Plahotniuc la 23:00 noaptea înainte de protestul din 7 iunie organizat de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr. Plahotniuc, care se teme cel mai mult de revolta populară şi de mişcare protestatară încerca să opună orice rezistenţă, folosindu-şi „partenerii”.

Primul a căzut Filat, fiind transformat într-un ţap ispăşitor, umilit şi aruncat la urna gunoaielor politice, acum este rândul lui Ghimpu, crimele sunt prea mari şi prea multe pentru a fi un singur ţap ispăşitor. Prima lovitură va fi dată în Primăria municipiului Chişinău. Dosarele penale despre care vorbea Procurorul General, Corneliu Gurin, în perioada alegerilor locale sunt folosite acum ca un frâu pentru conducerea partidului, ulterior li se va da curs şi cel mai probabil Dorin Chirtoacă va fi cercetat penal.

Resuscitarea Partidului Liberal este deja imposibilă şi nu m-aş mira ca liderii partidului să fie jertfiţi şi transformaţi în ţapi ispăşitori pentru că au fost complici la furturile lui Plahotniuc.

Who is the next? - Opoziţia comodă.