Ieri, dragă prietene, după ce te-am condus la aeroport, medicul-şef al spitalului nostru m-a întrebat dacă mă consider cumva un al doilea Napoleon. Naivul! El nici nu-şi dă seama că eu i-am şi luat locul. Şi cel al prim-ministrului. Şi cel al preşedintelui. Mai pe scurt, eu sunt Conducătorul General. Din modestie, am cerut ca oficial să mi se spună Coordonatorul Executiv, în realitate, însă, nimeni nu crâcneşte în faţa mea. I-ai văzut cum au tăcut cu toţii când am spus că îmi asum responsabilitatea pentru stabilitate şi bunăstare din casa noastră de nebuni? Ai auzit măcar un cârâit? Ai observat măcar un semn mic de dezacord, nemulţumire sau protest? Totul este under control, cum spune Timka meu.

Ştii, dragă prietene Jora, dă-mi voie, amice, să-ţi spun astfel, acum ceva timp, am vrut să-mi asum aceeaşi responsabilitate şi în România, dar acolo DNA-ul i-a deschis dosar penal unui alt prieten de-al meu, Victor Ponta, şi ţara vecină a rămas fără stabilitate. Se zbate în convulsiile haosului. Dar nu-i nimic, mai aşteptăm puţin şi revenim în zonă. Să nu creadă cineva că eu pot fi înlăturat chiar atât de uşor. Procuratura de la Bucureşti mi-a deschis dosar penal pentru identitate dublă. Şi? La ce-au folosit urletele din presă? Dosarul a fost clasat, chiar dacă, pe bune, ar fi trebuit să stau vreo patru ani la puşcărie. Iată cine sunt eu cu adevărat, dragă Jora. Un tată iubitor. Un adevărat cap al familiei! Capo di tutti capi! Dar le-ai văzut şi tu pe toate astea la televizor, în reportajele obiective şi echidistante realizate de buhăieşii mei. 

Apropo, cu mass-media, dragă amice, totul e rezolvat. Da, stai fără nicio grijă. Ieri, a închis gura încă o televiziune. Singură, nesilită de nimeni. Cu ceva timp mai înainte, am închis în buzunarul de la fundul pantalonilor un site de ştiri care se numea deschide.md. Eu te-oi deschide! 

E adevărat că există ceva care mă împiedică să guvernez eficient, aşa cum am promis la Washington şi la Moscova. Piedica se numeşte Jurnal TV. Atât a mai rămas! Dar o rezolvăm şi pe asta. Nu, Jose, nimeni n-o să-i închidă cu forţa! Doar ştii că eu pledez pentru libertatea presei, reforme profunde şi triumful justiţiei. Pur şi simplu, vor apărea probleme de ordin tehnic. Aşa simt eu. Cabliştii nu vor putea difuza semnalul Jurnal TV, nu din motive politice, nu din cauza ca mă numesc căpcăun, dar din considerente strictamente tehnice! Chiar şi acum mi se raportează zilnic despre incidente de felul acesta. Şi nici măcar CCA-ul nu-i poate ajuta. Băieţii de acolo sunt independenţi şi nu pot interveni în activitatea economică a cabliştilor. E adevărat că băieţii de la CCA mă simpatizează. Unul chiar a avut curajul să înfrunte opinia publică şi să spună deschis.md că eu nu sunt mic, aşa cum a afirmat iresponsabil o avocată. 

Dragă Jora, lângă mine stă un alt amic, Mihai Ghimpu, pe care duşmanii stabilităţii îl poreclesc „Tanti Liuda”. Dumneaei mă roagă, adică, dumnealui mă roagă să-ţi transmit salutări. Nu, el nu-i Coordonator. El nu-i nimeni. Pur şi simplu, s-a aflat un timp în funcţia de preşedinte interimar şi până acum nu poate ieşi din „obraz”. Adică i se pare că mai este preşedinte. Da, e un caz grav. Nici nu ştiu dacă se va lecui vreo dată, săracul. Şi-i păcat, că tare-i ascultător!

Complimente şi închinăciuni de la naşa Apolschii, finul Candu – adică de la conducerea Parlamentului Casei de Nebuni, de la cumnaţii, cumetrii şi de la toţi ceilalţi pacienţi care îşi imaginează că sunt prim-miniştri, preşedinţi, deputaţi, procurori, judecători etc. Ce să-i faci, Liuda Ghimpu nu e singurul client al Casei de Nebuni nr.1!
Te mai aştept, Jose! Al tău, Coordonator Executiv, Plahotniuc. 

P.S. Onorariul rămâne neschimbat.