Copiii, nepoţii deputaţilor moldoveni nu ştiu ce înseamnă toate aceste lipsuri. Problema mea nu este că deputaţii îşi răsfaţă copiii. Problema este că amărâţii de moldoveni, majoritatea, 80-90 la sută, nu-şi pot duce copiii la un film, la un teatru, la un muzeu… Şi atunci explodez. În aceste cazuri nu mai pot…

Cu siguranţă ştiţi scandalul legat de fiica deputatei Ivanov. Deputata se plângea că are salariul mic. Când însă jurnaliştii de la Agora au prezentat nişte poze în care îţi sare în ochi luxul cu care fiica dânsei se lăuda pe Intragram, a dat-o cotită. S-a jurat că hainele, maşinile, şi piscina sunt toate cu împrumut. Aş, de fapt, noi, oamenii din ţara asta, suntem cu împrumut. Fiica deputatei Ivanov şi-a setat contul de pe Instagram pe privat, dar l-a uitat deschis pe acela de pe ASK. Un site de socializare unde ţi se pot pune întrebări şi tu răspunzi. Mi l-a arătat cineva, iar câteva răspunsuri ale fiicei deputatului spun multe despre săraca familie Ivanov.

Haine de peste graniţă, „că la noi nimic bun”. Reduceri la Palas – cel mai probabil mallul din Iaşi, unde nişte comunişti sadea, ca doamna deputat Ivanov, ar putea să meargă să facă niscaiva cumpărături. Dacă am avea Fisc în Republica Moldova nu ne-am mai întreba cum se explică luxul dintr-un salariu de parlamentar pârlit? Numai că noi nu avem nimic. Noi nici măcar Republică nu mai avem. Suntem cu împrumut. În schimb, o au oligarhii. Ne au şi pe noi. Acum uitaţi-vă la pozele de la acest articol, plecaţi capul şi… nu faceţi nimic.

Vitalie Cojocari