Republica Moldova este un stat pustiu, este o republică cu case abandonate, cu cetăţeni fugăriţi şi cu o dramă naţională. Populaţia acestui stat s-a redus semnificativ în ultima perioadă de timp din cauza emigraţiei, sărăciei şi disperării. În 2004, conform recensământului, populaţia Republicii Moldova a fost în jur de 4 milioane de cetăţeni, astăzi, după 10 ani, Moldova a „crescut” şi are în jur de 2.5 milioane de oameni, o micşorare a populaţiei care îţi provoacă lacrimi.

Republica Cernobîl, este un stat fără de oameni, condus de nişte mutanţi, paraziţi, care se hrănesc pe seama altora, este un stat în care este o singură regulă care funcţionează, ,,Regula Junglei”, învinge cel mai puternic, bătrânii şi cei slabi mor sau supravieţuiesc în sărăcie şi mizerie. Cei bogaţi şi şmecheri sunt etaloanele succesului. De fiecare dată când merg în sat, văd o bucurie enormă în faţa bătrânilor care mă întâlnesc la poartă şi da, practic doar bătrâni întâlnesc în satele Cernobîlului şi bucuria lor este legată de atenţia pe care cineva le-o acordă, în situaţia în care mulţi nu-s în stare nici până la fântână să iasă, fără ajutorul cuiva. Astăzi am trecut pe lângă multe case dărâmate, care seamănă cu casele din fotografiile făcute pe timpul războiului. Trecând de la poartă-n poartă, am omis una, pe care o credeam abandonată ca multe altele, când la un moment dat am auzit un strigăt, „Băiete, eu tot vreau să semnez”. Era domnul Petru, invalid, a cărui copii sunt la Moscova, la munci grele, iar el trăieşte din mila vecinilor, nefiind în stare să-şi facă focul sau măcar să-şi aducă o căldare cu apă. După nişte istorii care-ţi provoacă lacrimi, vii la Chişinău, intri pe Facebook, dai de nişte mutanţi ai Republicii Cernobîl şi vrei să apuci o furcă sau un topor, pentru a-i ajuta sau a-i răzbuna pe bătrânii din satele pustii, în schimb, i-au un pix. o listă, o portavoce şi încerc să-i ajut aşa cum e mai bine, fiind deseori intimidat, ameninţat de mutanţii Cernobîlului, care s-au acomodat cu radiaţia şi corupţia catastrofei provocate de actuala guvernare.

Cred o naivitate, o prostie şi o tulburare psihică a celor care au măcar un gram de aşteptări pozitive faţă de cei de la guvernare. Moldovenii au fost contaminaţi de Sindromul Stockholm şi des îşi simpatizau călăii, dar crimele comise în ultima perioadă cu coautoratul sau participaţia celor de la guvernare, merită cea mai severă pedeapsă pe care o prevede legislaţia acestui sărman şi necăjit popor. Cei care susţin PD-ul, cei care susţin călăii, nu merită nici gram de respect, merită scuipaţi, batjocoriţi, stigmatizaţi. Eu sunt un om foarte paşnic, dar nu se mai poate, cu bunătatea noastră, ei îşi şterg fundul de constituţie, de legi, de oameni.

Dinu Plângău