Între timp au apărut şi confirmările. Noi perle de la premierul Filip. Deja coborât din avion, cu picioarele pe pământul moldav. Desigur că n-a fost niciun incident cu Lufthansa – iată şi confirmarea de la Air Moldova (?!). Încrezut şi ţanţoş, ca un cocoşel (pe fundal deja scria gov.md), debitând aberaţiile de serviciu precum că Guvernul ar face exact ceea ce vor cetăţenii ţării. Şi ce vor cetăţenii ţării, dle Filip? Credeţi cumva că poveşti despre reforme şi foi de parcurs? Nu. Nici stabilitate, vă asigur.

Astea le vrea şeful dvs. Dar el, respectiv voi, şi poporul – au dorinţe total diferite. Noi vrem să nu furaţi. Voi vreţi ca frauda bancară să continue (o distinsă doamnă a şi făcut trimitere la Freud – ce putere de hipnoză are bossul, chiar şi la distanţă!).

Noi vrem să întoarceţi miliardul furat. Voi nu vreţi, pentru că tot voi l-aţi furat. Şi de aceea nici CNA, nici PG, care ne tot promiteţi să le reformaţi, nu ne vor arăta nimic nou în afara show-ului de doi bani cu Filat. Doar că pentru el deja nu e show. Pentru că folosiţi tot arsenalul banditesc ca să-l reduceţi la tăcere. Ar fi bine să vă gândiţi că, în timp, victimele şi călăii se mai schimbă cu locurile. Iar într-un Embraer toţi oricum nu veţi încăpea. Dacă e de vină Filat – să răspundă. Dar în cadrul unui proces echitabil şi transparent. Asta vă cer toţi partenerii? Ş-apoi când o să ne răspundeţi – unde-i miliardul şi cine l-a furat? Pentru că 3 milioane şi încă 40, de care tot vorbiţi, nicidecum nu-i un miliard. Şi de ce refuzaţi asistenţa în căutarea lui propusă de ambasadorul SUA şi de eurodeputaţi? Clar de ce. Pentru că mulţi din voi ar ajunge în Penitenciarul nr. 13.

Continuarea pe Ziarul Naţional