Am dreptate şi nu pot să nu continui să scriu despre cazul femeii intoxicate cu gaz, fiul căreia a cerut ajutor. Sărmana femeie a murit cu ambulanţa la uşă. Încă o dată spun: femeia a fost omorâtă. A omorât-o corupţia, incompetenţa, sistemul putred. Ce a făcut doamna criministru Glavan după crimă? Nimic. S-a ascuns. Nu a ieşit într-o conferinţă de presă, nu a venit cu explicaţii clare, pe măsura funcţiei sale. Clar. Îi este frică de furia oamenilor. Doamna Glavan, nici în gaură de şarpe nu vă veţi putea ascunde. La un moment dat o să ieşiţi să mai tăieţi o panglică, o să mergeţi pe la un eveniment. Vă sfătuiesc să vă înconjuraţi de poliţişti. Poate vă ajută şi domnul Plahotniuc cu nişte umbrele.

Doamna criministru, citesc pe portalul anticorupţie.md interesele care v-au adus la acest criminister şi realizez că sănătatea moldovenilor nu reprezintă o prioritate pentru dumneata. Iată ce scrie portalul: „Ruxanda Glavan a fost, oficial, director al companiei Glavirux până în momentul angajării la minister. Ulterior, administratoare a devenit Olga Sajin. Firma familiei Glavan a avut lipici la banii publici. Din 2013, Compania „Glavirux” a câştigat peste 70 de licitaţii la stat. Astfel, numai în doi ani, compania ministrei a obţinut contracte de aproximativ 10 milioane de lei. În special, această firmă a livrat articole de igienă personală, utilaj medical şi preparate farmaceutice la mai multe spitale din Chişinău şi din ţară. Firma Ruxandei Glavan a câştigat licitaţiile, inclusiv la Policlinica N1, condusă de Anadela Glavan, mama ministrei.” Aşadar, cu asta am spus totul. Ba nu. Mai este de spus ceva: DEMISIA DOAMNĂ CRIMINISTRU! DEMISIA!

Dar vina nu se opreşte doar la criministerul Sănătăţii. Citesc în presă că într-un sertar uitat de Dumnezeu există un proiect de lege, care se prăfuieşte de 2 ani. Acest proiecte de lege prevede crearea unui sistem unic de salvare, 112. Dacă ar fi existat 112, fiul femeii suna la acest număr, iar ambulanţa ar fi venit cu pompieri, cu poliţişti. Aşa se întâmplă în Europa. Aşa se întâmplă în România. Ei bine, femeia ar fi fost salvată.

Dar criminalilor nu le pasă. Ei au afaceri cu statul, ei îşi văd de interesele lor. Să moară moldovenii ca şoarecii intoxicaţi, să moară…

În România un asemenea caz s-ar fi lăsat cu demisii, s-ar fi lăsat cu explicaţii peste explicaţii, am fi avut proteste, conferinţe de presă. Jurnaliştii ar fi făcut presiune pe stat, pe minister. Este inadmisibil ca un om să ceară ajutor, iar medicii(cică li se spune felceri) de pe ambulanţă, în loc să-l salveze, să-i lase un bileţel în uşă. Inadmisibil! Din păcate, majoritatea jurnaliştilor din Moldova muncesc pentru un om. Nu-şi permit să aibă atitudine, coloană vertebrală. Aşa că nu pun presiune pe autorităţi. Vă amintesc, dragi colegi, că în acest caz sunteţi părtaşi la crimă!
 
Vitalie Cojocari